05.03.2024

Yeni Atanan Din Görevlilerine Sarık ve Cübbe Giyme Töreni Düzenlendi

Diyanet Akademesinden Mezun Olarak İlimiz Genelinde Boş Olan Cami Kadrolarına Yeni Atanan Din Görevlilerine Sarık ve Cübbe Giyme Töreni Düzenlendi
    Müftülüğümüz Sungurbey Toplantı Salonunda düzenlenen Tören, Lüleburgaz Gündoğu Camiine Müezzin Kayyım olarak atanan Hamza Er'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
    Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir ise tecrübe paylaşımında bulunarak şunları söyledi: "Allah, hakkında hayır murat ettiği kişiyi dinde fakih kılar." hadisi şerifini anlatarak Din Görevlisi olmanın çok büyük bir ikram olduğunu dile getirdi. Hoca Ahmet Yesevi'nin yüzbin kişiye nasıl tesir ettiğini örnek vererek Din Görevlisinin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekti."
    İl Müftümüz Yusuf Eviş ise Resmi olarak kurulmasından sonra ilk mezunlarını veren Diyanet Akademi Başkanlığına bağlı İhtisas Merkezlerinden Mezun olarak İlimize yeni atanan siz Din Görevlilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öncelikle sizler için sonra şehrimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun diliyorum.
    Sizlerin İlimiz Din Hizmetlerine en üst seviyede destek sunacağınizdan hiç şüphem yoktur. Ayrıca sizler Akademi Başkanlığının ilk mezunu olarak beklentilerin üst seviyede olduğu kişilersiniz. Bunun bilincinde olarak beklentileri fazlasıyla karşılayacağınız hususunda da şüphem yoktur diyerek aşağıdaki hususları hatırlattı.
    1- Görev yapacağınız şehri iyi tanımak,
    2- Din Görevlisi olma sorumluluğunun ağır olduğunu bilmek ve Allah rızasını gözeterek samimi bir niyetle hizmet etmek,
    3- Okuma yazmayı ihmal etmemek, İlmi donanımı sürekli ilerletmek,
    4- Görev yerindeki yöneticiler ile uyumlu çalışmak,
    5- İstişare kültürü ile hareket etmeli ve problemler mutlaka yöneticilere zamanında ulaştırılmadır,
    Program, İlimize ataması yapılan 14 İmam Hatip ve 2 Müezzin Kayyıma cübbe sarık giydirilmesi ve dua yapılması ile tamamlandı.