09.03.2024

İSTASYON MAHALLESİ ULU CAMİİ'DE SABAH NAMAZI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ekim ayından itibaren her hafta farklı bir camide icra edilen Sabah Namazı Buluşması sezonun sonunda, Ramazan ayı arefesinde İstasyon mahallesi Ulu Camide gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Yusuf Eviş sabah namazını kıldırarak dua yaptı.

İl Müftüsü EVİŞ, Haftanın sohbeti kapsamında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bu akşam kılacağımız ilk teravih ve yapacağımız ile sahur ile Ramazan ayına girmiş olacağız. Ramazan Hoş geldi ve boş gelmedi.
Ramazan ayı oruç ayıdır.
Orucun anlamı her ne kadar gün boyu yemek ve içmekten uzak durmak olsa da aynı zamanda bütün günahlardan uzak durmaktır. Bu konuda her zamankinden daha çok dikkat etmek gerekiyor.
Ramazan İnfak ve Yardımlaşma Ayıdır
Ramazan ayı Zekât, sadaka ve her türlü infakla geçici dünya nimetini ebedi ahiret kazancına dönüştürme ayıdır. Bu ayda ihtiyaç sahipleri gözetilmelidir.
Ramazan İbadet Ayıdır
Ramazan ayı insana kulluk şuurunu yeniden hatırlatır. Oruç, iftar, sahur, teravih, fitre, fidye, Mukabele, itikaf kavramlarını hatırlatır. Geceleri ayrı bir güzellik, gündüzleri ayrı bir güzelliğe vesiledir. Bu ayda sevaplar katlanır. Dereceler yükselir. Siz Cemaatimizi 5 vakit namazı camide kılmaya, camilerde okunan mukabeleleri takip etmeye, Teravihlere ailece katılmaya davet ediyorum." dedi.
Program Cami Müezzin Kayyımı Mustafa Şenay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve namaz tesbihatı ile tamamlandı.
Program sonunda hayırseverlerin katkıları ile çorba ikramı yapıldı.