20.02.2024

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI ÖDÜLLÜ RESİM YAPMA YARIŞMASI

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI RESİM YAPMA YARIŞMASI

BİLGİ NOTU

1. Yarışma “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; “Çanakkale Ruhu” teması ile resim alanında yapılacaktır.

2. Yarışmaya yalnızca örgün eğitime devam eden lise öğrencileri başvurabileceklerdir.

3. Başvurular, öğrencinin okulunun bulunduğu İl/İlçe Müftülüklerine yapılacaktır. Bununla birlikte katılım sürecinde öğrencilere kolaylık sağlanabilmesi adına il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimlerinin uygun görmesi durumunda başvuru müftülükler adına okul idaresine yapılabilecektir.

4. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.

5. Yarışma, il/ilçe müftülüklerince 18 Mart 2024 Pazartesi günü sonuçlandırılacak ve dereceye giren öğrenciler belirlenecek, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir. Ödüle hak kazanan öğrencilere ödülleri, imkanlar ölçüsünce salon programlarında takdim edilecektir

6. Yarışma, il/ilçe müftülüklerinde oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.

7. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il/ilçe tarafından; birinciye 1.500 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecektir.

8. Yarışma için Valilik/Kaymakamlık Olur’u ile bir değerlendirme komisyonu oluşturulacak, Değerlendirme Komisyonlarında; müftü/müftü yardımcısı, milli eğitim müdürlüğünden resim alanında uzman bir personel, din hizmetlerinden sorumlu personel ve gençlik koordinatörü olmak üzere toplam dört (4) kişi yer alacaktır.

9. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Konuyu resimde ifade edebilme gücü

20 Puan

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

Resimde kullandığı tekniğin uygunluğu

Resimde özgünlük

Resimde görsellik

20 Puan

1. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, Müftülüklerce bir sonraki yıl Mart ayına kadar muhafaza edilecektir.

2. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış “Velisi bulunduğum ……………..’nın Müftülüğünüzce düzenlenen resim yarışmasına katılmasına, adının ve eserinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca medya, internet ve sosyal medya platformlarında paylaşılmasına, eserinin sergilenmesine, basılarak yayınlanmasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi Müftülüğe teslim etmek zorundadır.

3. Yarışmacılar tarafından:

a) Eserlerin başkasına ait, alıntı ve kopya olmaması, “Çanakkale Ruhu” teması ile bağlantılı olmasına dikkat edilecektir.

b) Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır. Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir. Ancak eserlerin sunulacağı resim kâğıtları 35 X 50 boyutlarında olacaktır.

c) Yarışmacılar resim kâğıtlarının arkasına okunaklı bir şekilde, adı soyadı, iletişim bilgileri ve öğrencisi oldukları okulun adını yazacaklardır.

d) Eserlerin zarar görmemesi için resimlerin katlanmadan iki büyük karton arasına yerleştirilerek yahut muhafazalı rulo içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir.

e) Katılımcılar eserlerinin özgün ve kendilerine ait olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü