14.03.2016

RAMAZAN ÖZDEMİR

1983 yılında Yozgat ili Divanlı Köyünde doğdu. 2000 yılında Yozgat İmam-Hatip Lisesi'ni, 2004 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Mezuniyetten sonra Yozgat İli Boğazlıyan İlçesi Uzunlu Kasabası Cami-i Kebir Camiinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Bu süreçte Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisansını bitirdi.

2012 yılında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezinden mezun olduktan sonra kura ile Muş Korkut’a Vaizi olarak atandı. Görevlendirme ile Muş merkezde de çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Bayrampaşa Vaizi olarak nakil oldu.

Bayrampaşa'da bulunduğu süre zarfında Gençlik Koordinatörlüğü ve Engelli Koordinatörlüklerinde bulundu. Koordinatörlük görev alanı içinde Müftülük adına bir çok projeyi yürüttü. KYK Yurtlarında ilk kez görevlendirilen Manevi Rehber grubu içinde yer alarak KYK Davutpaşa Fatih Sultan Mehmet Yurdunda manevi rehber olarak çalıştı. Gençlerin sahih dini bilgiye ulaşmaları, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmeleri, sosyal ve kültürel faliyetlerde bulunmalarına öncülük etti. Başkanlığımızın görevlendirmesi ile iki kez Umre ve bir kez de Hac Görevlisi olarak hizmet sundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılı Nisan ve Mayıs aylarında yapmış olduğu müftülük sınavlarında başarılı olarak Kofçaz İlçe Müftüsü olarak atandı.

2020 Şubat ayında Kırklareli İl Müftü Yardımdıcısı olarak naklen atanarak halen görevini sürdürmektedir.

Ramazan Özdemir evli ve iki çocuk babasıdır.