27.02.2023

HATUN ÖZMEN

İl Müftü Yardımcısı

Sivas'ta doğdu. 1988 yılında 8 ayda hafızlığını tamamladı. 1991 yılında Sivas imam hatip lisesinden, 2008 yılında Ankara üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Tarihi ve sanatları dalında "Mekke Müşriklerinin Hz. Muhammed'e Muhalefet Etme Sebepleri" adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmasına ise Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi bilim dalında devam etmektedir.

4 yıl fahri Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılında Mardin/Kızıltepe ilçesinde Kur’an Kursu öğreticisi olarak göreve başladı. Sivas'ta Yayla ve Bahri Taştan kuran kurslarında 7 yıl yüzüne okuma kuran öğreticiliği yaptı. Daha sonra Sivas merkez Hafızlık kuran kursunda 2 yıl. Moralibaba yatılı kuran kursunda 6 yıl. Abdulvehhab Gazi yatılı kuran kursunda 2 ve Hacı Mehmet Efendi Hafızlık Kur’an kursunda 2 yıl olmak üzere 12 yıl Hafızlık öğreticiliği yaptı. Yatılı kuran kurslarında 7 yıl idarecilik yaptı.

2014 yılında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi'nde Tashih-i Huruf Kursuna katıldı. 2016-2017 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimlerinde Kur'an ve Kur'an Kıraatı dersinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2016 ve 2018 yılları arasında Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi olarak görev yaptı. 2018 ve 2019 yılları arasında Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğü yaptı. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizliği yaparken 2019 yılında açılan İl Müftü yardımcılığı sınavını kazanarak 16.08.2019 tarihinde Adıyaman İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Diyanet İşler Başkanlığımızın onayı ile Kırklareli İl Müftü Yardıcısı olarak naklen atanan Hatun ÖZMEN 28.02.2023 tarihinde buradaki görevine başlamıştır.

Hatun ÖZMEN evli ve üç çocuk annesi olup, iyi derecede Arapça bilmektedir