30.11.2022

TALİM VE TASHİH-İ HURUF KURSU İLANI (KADIN)

Başkanlığımızca, cami ve Kur'an kursu hizmetlerini yürüten personelin mesleki bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen Hüsn-i Tilavet, Aşere, Takrib gibi kurslarla ilgili yapılan yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında; imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerinin talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla 3 ay/12 hafta süreli "Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Programı" hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu itibarla, İl Müftülüğü personelinden Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik 19 Aralık 2022 – 17 Mart 2023 arasında 3 ay/12 hafta süreli kurs planlanmıştır.

A) KURSİYER SEÇİMİNDE ARANAN ŞARTLAR

1. Kur'an kursu öğreticisi (Hafızlık eğitimindeki Kur'an Kursu öğreticileri hariç) unvanında kadrolu veya sözleşmeli olarak fiilen çalışıyor olmak, (İl merkezi dışından kursa katılmak isteyenler, yolluksuz ve yevmiyesiz olarak katılmayı talep etmeleri halinde kursa müracaat edebileceklerdir.)
  2. Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak, 4/B sözleşmeli personel için ise Mesleğe Hazırlık Eğitimini almış olmak,
  3. Daha önce aynı kursa katılmamış olmak veya katılıp da en fazla bir defa başarısız olmak,
  4. Kursu başarı ile bitirmesi halinde Hüsn-i Tilavet ve Aşere kurslarını okuyabilecek kabiliyeti haiz olmak,
  5. Kurs süresince yurt dışı, vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,
  6. Uzun süreli hizmet içi eğitim kursiyeri olmamak,
  7. Tashih-i huruf / hüsn-i tilavet, dini musiki, aşere, takrib kursları mezunu olmamak.

B) DİĞER HUSUSLAR:

1. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerden istekli olanlar İl Müftülüğüne bizzat başvuru yapacaklardır.
  2. Kursiyer seçimi, başvuru yapanlar arasından İl Müftülüğünce Kursiyer Seçimi Mülakat Sınavı ile yapılacaktır.
  3. Sınav komisyonu, mülakat usulüyle adayın Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun yüzüne ve ezbere okuma becerisini, dini mûsiki kabiliyetini, ilmihal bilgisini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir.
  4. Mülakat yapıldıktan sonra sınav sonuçları sınavın yapıldığı yerde aynı gün ilan edilecektir.
  5. Farklı nedenlerle kursa başlamayanların veya ayrılanların yerine eğitim başladıktan en geç bir hafta sonrasına kadar puan sıralamasına göre varsa yedeklerden kursiyer alınabilecektir.
  6. Kurs süresi 3 ay/12 hafta ve haftada 20 saat olarak uygulanacaktır. Seçimi yapılan personel için kurslar, belirtilen tarihlerde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
  7. Sınıf en az 10 kursiyer ile açılacağından bu sayının altında başvuru olması durumunda kurs açılamayacaktır.
  8. Kurs programı Kursa katılacak Kur’an kursu öğreticilerinin asli görevlerine devam etmeleri sebebiyle Kur’an kursu programını aksatmayacak şekilde planlanacaktır.
  9. Kurs kapasitesi 12 kursiyerdir.
  10. Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri gereği 1/8’i aşan devamsızlığı durumunda kursiyerin eğitimle ilişiği kesilecektir
  11. Kurs sonunda, il müftüsü/il müftü yardımcısı/ilçe müftüsünün başkanlığında ders veren öğretici dâhil en az üç kişiden oluşan bir komisyon marifetiyle bitirme sınavı yapılacaktır
  12. Kursun sonunda, kursa katılanlara İl Müftülüğümüzce “Katılım Belgesi” verilecektir
  13. Başvuru Tarihi ve Kurs Eğitim Takvimi:

KURS DÖNEMİ EĞİTİM TAKVİMİ

Başvuruların Alınması