06.06.2022

Aydın YIĞMAN

1969 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. İlkokulu Samsun'da okudu. İlkokul'dan sonra Hafızlığını Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi olan babası İdris YIĞMAN Hocaefendi de tamamladı, 1989 yılında Samsun İmam Hatip Lisesini, 1997 yılında da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığında ki görevine 06.12.1989 yılında Çorum İli Ortaköy İlçesi Büyük Camii'nde İmam Hatip olarak başladı. 1992 yılında Samsun İli Canik İlçesi Devgeriş Köyü Petrol Ofisi Bayii Camii İmam Hatipliği, 1993 yılında Tekkeköy İlçesi Kışla Köyü Kur'an Kursu Öğreticiliği, 1995 yılında İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mah. Kur'an Kursu Öğreticiliği yaptı. 1998-2000 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursunu İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde tamamladı.İhtisas bitiminde 4 aylık geçici bir süre Kırklareli ilinde vaizlik görevi ifa etti.16.11.2000 tarihinde Diyarbakır İli Kulp İlçesine Müftü olarak atandı ve 3 yıl müftülük görevini sürdürdü. 23.10.2003 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan New Jersey eyaleti Paterson şehrindeki Ulu Camii'nde İmam hatip olarak görev yaptı ve göreviyle birlikte ingilizce eğitimi de aldı. 17.10.2007 tarihinde Samsun İl Vaizi olarak ülkesine döndü ve 31.12.2007 tarihinde Ordu İli Çaybaşı İlçesine Müftü olarak atandı. 26.09.2011 tarihinde Ordu İli Ünye İlçe Müftülüğüne ve 20.05.2014 tarihinde İstanbul ili Beyoğlu İlçe Müftülüğüne atandı. 08.05.2020 tarihli Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Kırklareli Müftülüğüne atanarak 29.05.2020 tarihinde görevine  başladı.Evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, çalıştığı Valilik ve Kaymakamlıklarca Plaket, Teşekkür, Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve maaş ödülü ile taltif edilmiştir.
“Kur’anda Tartışılan Hususlar.” ve “Dinle Ey Nefsim” adında iki tane yayımlanmaya hazır kitabı bulunmaktadır.
PROJELER:
1. Evcilik Oyunundan Evlilik Okuluna Projesi
2. Okullara Diyanet Yayınları Projesi
3. Okullara Mescid Projesi
4. Bir Fincan Kahve Hediyem Olsun Projesi
5. Fabrika ve İşyerlerine Sohbet Götürme Projesi
6. Öğrenci Evleri Projesi
7. Semt Konaklarında, Camiilerde ve Kur'an Kurslarında 4-6 Yaş Sınıfları Açma Projesi
8. Çocuk Yuvasındaki Çocukları Umreye Götürme Projesi
9. Sevgili Peygamberimi Öğreniyorum Projesi
10. Lojmansız Görevli Kalmasın Projesi
11. Ziyaret Edilmeyen Şehit Ailesi ve Gazi Ailesi Kalmasın Projesi
12. Ziyaret Edilen Evler Projesi
13. Sosyal İçerikli Din Hizmeti Projesi
14. Her Ay Bir Kitap Okuyorum Projesi
15. Her Ay Bir Konu Bir Konuk Projesi (Görevlilerimize, Kur'an Kursu Öğrencilerimize ve Halkımıza)
16. Sosyal sorumluluk ve Kardeşlik Projesi (Doğu'daki Kardeşlerimiz için Yardım ve Kermes, Halep'teki Kardeşlerimize Beyoğlu Belediyesi ve Haliç Üniversitesi ile Ortak Yardım Tırları)
17. Sokak Çocuklarına Sahip Çıkıyorum Projesi (Kaymakamlık ve Belediye ile Ortak Proje)
18. “Tarihi Camilerin Minber Örtülerinin Tasarımı Ve Üretimi Konulu Proje ”(Beyoğlu Belediyesi,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Refia Övünç Olgunlaşma Enstitüsü ile Ortak Proje)
19. “500 Fakir aileye 500,00TL Gıda ve Nakdi Yardım Kampanyası” Projesi
20. Beyoğlu’nda Bin Kapıya Bin Selam Bin Kitap Bin Dua Projesi
21. İki Teker İki Dünya -  Beyoğlu Gençlik Tarihe Pedallıyor Projesi
22. Çevrimiçi Gençlik Atölyeleri
23. Çalışanlarla Muhabbet Akşamı
24. Etkin Dergi Yetkin Çocuk
25. Güler Yüzlü İmamlar Güler Yüzlü Esnaf

İl Müftüsü Aydın Yığman 03.06.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin İl Müftüsü olarak atanmış ve İlimizde 17.06.2022 tarihinde ayrılmıştır.