02.04.2019

Müftülük Sitesi Açılış Programı

Yapımına 2015 yılında başlanılan ve 2019 Ocak ayında bitirilerek hizmete sunulan Lüleburgaz İlçe Müftülüğü sitesi için açılış programı düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve eşi hanımefendi, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih KURT, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve eşi hanımefendi, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA ve eşi hanımefendi, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali KOCA, Kırklareli Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ ve eşi hanımefendi, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin UYSAL ve eşi hanımefendi, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ ve eşi hanımefendi, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat GERENLİ ve Komşu İl Müftülerimiz ile İlçe Müftülerimiz katıldılar. Programa Şehitlerimiz ve Ulu Önder Atatürk için saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşı okunarak başlanıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. En son konuşmalarını Programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ yaptı. Konuşmasında; Müftülüklerin Peygamber Efendimizn (sas) Medine'ye hicretinden sonra ilk iş olarak inşa ettiği Mescid-i Nebevi'nin birer şubesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erbaş şunları kaydetti: Allah Rasulü Efendimiz Diyanet İşlerini Mescid-i Nebevi'den yönetti.. Bugün Müftülerimiz Diyanet İşlerini Müftülüklerden yönetiyor. Camilerimiz eğitim merkezleri haline getirmeye çalışıyoruz. Camilerimizde namazlardan önce ve sonra din görevlilerimiz ilmihal, hadis, tefsir veriyorlar. Prof. Dr. Erbaş konuşmasının devamında; Milli manevi duygularla vatan , millet, ezan duygularıyla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Bu değerler bizim için çok önemli. Bu değerler varsa biz varız. "Ezansız bayrak, bayraksız ezan olur mu" . İmam Hatiplere gençlerle ilgili görev verildiğini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ konuşmasını noktaladı.Daha sonra Müftülük Hizmet binasına yardım eden Halil ibrahim ELİPEK'e ve Hizmetlerinden dolayı Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sayın Hüseyin UYSAL hocamıza teşekkür belgesi verildi. Daha sonra açılış yapılarak program sona erdi.