09.08.2023

Babaeski Gençlik Koordinatörlüğü Ekibi, Çanakkale'de Aziz Şehitlerimizi Ziyaret Etti

Babaeski İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Gsb Babaeski Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Çanakkale gezisi düzenlendi.

Yaklaşık 40 gencin katıldığı gezi programı kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi, Conkbayırı ve Anafartalar bölgeleri, Namazgah Tabyaları, Anzak Koyu, Kilidbahir Kaleleri ve Kanuni Kulesi, Seyyid Onbaşı Şehitliği, Rumeli Mecidiye Şehitliği ve diğer tarihi yerler ziyaret edildi.

Geziye katılan öğrencilerden Kerem Kara,  57. Alay Şehitliğinde Kur'anı-ı Kerim tilavet etti, yine öğrencilerden Gökay Avcu aziz şehitlerimiz için dua etti.

Gezi hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Gençlik Koordinatörü Erhan TÜRK, "Amacımız; milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen, kadim tarihlerine sahip çıkan ve ecdadını vefa ile yad eden gençlerin, tarihi ve kültürel mekanları tanımalarına katkı sağlamaktır." dedi.

Bir başka değerlendirme de Manevi Danışman Yakup ETİ," Günübirlikte olsa bir destandan hisse kapabilmek için bugün Çanakkale’deydik. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Gezi programından duydukları memnuniyeti dile getiren gençler, Babaeski İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Gsb Babaeski Gençlik Merkezi Müdürlüğüne teşekkür etti.