18.01.2017

İlçe Müftümüz Abdurrahman KOÇ

1976 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesi Derindere Mahallesinde doğdu. İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Fevzi ÇAKMAK İlköğretim Okulunda okudu. Ardından Fatih İsmailağa Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamladı. Yine aynı kursda Temel İslam Bilimleri eğitimi aldı. Eyüp İmam Hatip Ortaokulu ve Pendik İmam Hatip Lisesini bitirdi. Bir süre İsmailağa Kur’an Kursunda Fahri Öğreticilik yaptı. 2006 yılında Kırklareli İli Kofçaz İlçesi Kula Köyünde Aday İmam Hatip olarak göreve başladı. Sırasıyla Kırklareli Merkez Geçitağzı Köyü, Babaeski Minnetler Köyü, İstanbul Gaziosmanpaşa İmamı Azam Camisinde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde kursiyer olarak atandı. Aynı yıl açılan vaizlik sınavında başarı göstererek vaizlik kadrosunu aldı. 2016 yılında Haseki Eğitimi bitirerek Kırklareli İli Demirköy İlçe Vaizi oldu. 2017 yılında açılan İlçe Müftülük sınavında başarılı olarak Trabzon Çaykara’ya atandı. 04.12.2017 - 16.12.2019 tarihleri arasında Çaykara İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 25.12.2019  tarihi itibariyle Babaeski İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Evli  3 çocuk babasıdır.