08.08.2023

Babaeski İlçe Müftülüğü Personeline Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Babaeski İlçe Müftülüğümüz ve Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü Koordinesinde Müftülüğümüz toplantı salonunda tüm personelimize Bağımlılıkla Mücadele semineri düzenlendi.

08.08.2023 Salı günü Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği uzmanlarınca İlçe Müftülüğümüze bağlı din görevlilerine;

- Uyuşturucu Maddelerin Tanıtımı,

- Uyuşturucu Maddelerin İnsan Vücudu Üzerindeki Olumsuz Etkileri,

- Madde Bağımlılığı ve Oluşum Süreci,

- Madde Bağımlılığının Tedavisi,

- Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM)'nin ülke genelindeki önleme ve bilgilendirme faaliyetleri,

-Uyuşturucu Kullanımı ve Ticaretinin Yasal Boyutu, hakkında eğitim semineri verilmiştir.

Eğitim seminerine katılmış olan görevliler, hizmet alanları içerisinde madde kullanımı ve zararları hakkında cemaati bilgilendirecek olup, tedavi görmek isteyen madde bağımlılarını aldıkları seminer doğrultusunda AMATEM,YEŞİLAY gibi ilgili kurumlara yönlendireceklerdir.