22.03.2019

ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yılında şehitlerimiz çeşitli programlarla anıldı. Babaeski ilçe Müftülüğü personeli tarafından 156 hatmi şerif okundu.

18 Mart şehitleri anma gününde sabah namazı buluşmasında şehitlerimiz için Kur’an Tilaveti ve Dua Programı yapıldı. Program sonunda çorba ikram edildi.

Saat 11.10 da Pancarköy Şehitliğinde yapılan programda ve 11.50 de Babaeski Şehitliğinde yapılan programlarda Müezzin Kayyım Seyfullah HERGÜL tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve İlçe Müftüsü Mehmet ŞİMŞEKOĞLU tarafından dualar yapıldı.

Saat 14.00 de Cumhuriyet İlköğretim Okulu Salonunda yapılan programda Başkanlığımız tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğlen namazından önce Merkez Fatih Camiinde bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okundu ve Hatim duası yapıldı.

Bu vesile ile Vatan için, dini İslâm-ı Mübin için can veren bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.