08.11.2019

YEREL BASINLA KAHVALTILI TOPLANTI

İI Müftüsü Hüseyin Demirtaş Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Aile ve Dini Rehberlik Merkezindeki kahvaltılı toplantıda hafta kapsamında yapılacak etkinlikler konusunda bilgilendirme yaptı.
" Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen "Peygamberimiz ve aile" teması ile konferans, eğitim, yarışma, yardım faaliyetleri ve aile buluşmaları düzenleneceğini ifade eden İl Müftüsü Demirtaş, bu tür etkinlikler ile insanlık için önem arz eden konuları gündeme alarak toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyet oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Allah'ın en güzel nimetinin aile olarak görülmesi gerektiğini anlatan Demirtaş, ailenin insanoğluna huzur, sükunet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birliktelik olduğunu bildirdi.
Ailenin bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir liman olduğunu vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:
"Aile toplumun en küçük fakat en önemli yapı taşıdır. Hayatın bütün aşamalarına etki eden bir başlangıç noktasıdır. Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşananlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir. Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Dolayısıyla hafta kapsamında "Peygamberimiz ve aile" temasını işleyerek, aile bağlarının güçlenmesine vesile olmak istiyoruz. Mevlid-i Nebi Haftası'nın kutlu olmasını diliyorum."

Toplantıya yerel basın temsilcileri ile Şube Müdürü Abdullah Mangır, İl vaizleri Nuh Yılmaz ve Mukaddes Güney katıldı.