07.09.2019

DEĞERLER EĞİTİMİ ÖNCESİ SEMİNER VERİLDİ.

Kırklareli ilimizde il Müftülüğünce okul öncesi çocuklarına yönelik verilecek Değerler Eğitimi Uygulaması için eğitim seminerleri düzenlendi.
4 Eylül Çarşamba günü başlayan 3 günlük seminer Kırklareli İl Özel İdaresi Salonunda yapıldı.

Seminere İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , Şube Müdürü Seyit Ali Aydil, İl Vaizi Mukaddes Güney ,Değerler Eğitimi Rehber Öğreticisi Hatice Atay, Valilik Değerler Eğitimi Koordinatörü Filiz Turgud ve il çapında Değerler Eğitiminde görev alacak Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş seminer öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Eğitim ve öğretim insana hizmette , insanı tanımada, insana en güzel hasletleri kazandırmada ve kıvam vermede çok değerli bir eylemdir. Eğitim, ilahi bir sanattır. Çocuklarımızı değerlerimizle buluşturmak için öncelikli olarak onları iyi tanımamız gerekiyor. Sahasında uzman tecrübeli ve bilgili insanların sunumlarına çok ihtiyacımız var. Eğitimi önemsiyoruz, çünkü insanı önemsiyoruz.. Çocuk kalbine girmemiz gerekiyor. Bu da ilimden , sevgiden ve eğitimden geçiyor. 3 günlük seminer programımızda , Çocuklarla iletişim, Sınıf yönetimi , Temel değerler eğitim ve öğretimi, Resim analizi ve hikaye anlatıcılığı konularında planlamalar yapıldı.
Seminerimizin hayırlı ve verimli olmasını diliyorum. Bu seminer için sayın Valimiz Osman Bilgin beye ve koordinatörümüz Filiz Turgut kardeşimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Seminerin ilk gününde Uzman Psikolog açılış yaptı.
Seminer kapsamında Uzman Psikolog Ramazan Şimşek kurs öğreticilerine bir birinden güzel tespitlerle dolu 5 saat süren bir seminer verdi.

Uzm Psikolog Ramazan Şimşek , Çocuğun Ruh ve Zihin Dünyasına Açılan Kapılar; Resim Analizi ve Oyun Terapisi” başlıklı sunumunda “Çocukları tanımada ve eğitiminde oyun , resim ve drama etkinlikleri çok önemlidir. Çocuğun iç dünyasındaki halleri anlamada resimler , çizgiler, renkler çok özel bilgiler sunarlar. Dolayısı ile eğitimci bu konuları iyi bilmesi gerekir” dedi.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmada, çocuğu sınıfta karşılama aşamasından, sakınılması gereken davranışlara kadar çocukla iletişim kurma biçimleri ve sınırlılıklar üzerinde önemle duruldu. Örneklerle çocuk resimlerinin detaylı analizinin yapıldığı seminer yeni ufuklar açtı, yeni eğitim konularını gündeme getirdi. Seminer oldukça verimli ve faydalı geçti.

Seminerin ikinci gününde , İl Vaizi Mukaddes Güney , Değerler Eğitimi Rehber Öğreticisi Hatice Atay ve Valilik Değerler Eğitimi Koordinatörü Filiz Turgud Sınıf Yönetimi ve Temel Dini Değerlerin çocuklara kazandırılması ve Çocuk Eğitiminde dikkat edilmesi gereken konular konusunda sunum yaptılar.

Seminerin üçüncü gününde Online Eğitim Planlandı.
Okul Öncesi Değerler Eğitimcisi, Hikaye Anlatıcısı ve Yazar Oyuncu Anne Merve GÜLCEMAL online bağlantı ile Çocuklara yönelik Hikaye ve Drama konularında seminer verecek.