01.02.2022

1964 yılında Sivas-Kangal’da doğdu. İlkokulu Kangal’da, İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmını İstanbul-Zeytinburnu’nda, lise kısmını Sakarya-Geyve İmam Hatip Lisesi’nde okudu.

1986 yılında Antalya-Serik İlçesi Müftülüğünde İmam Hatip olarak göreve başladı.

1986 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans öğretimine başlaması nedeni ile İmam Hatiplik görevinden istifa etti.

1988 yılında Bursa İlahiyat Fakültesinde öğrenci iken Bursa Merkez Hüsnü Piliçer Camii’nde İmam Hatip olarak göreve başladı.

1990 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1994-1996 yılları arasında 11. Dönem Haseki Eğitim Merkezi’nde Yüksek İhtisas Kursu’na katıldı.

1994 yılında kısa dönem Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nde görev yaptı.

1995 yılında kısa dönem Almanya Hannover belgesinde görev yaptı.

Haseki Eğitim Merkezi’ndeki ihtisas eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra;

1996 yılında Diyarbakır-Çermik İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı.

1998-2002 yılları arasında Kastamonu-Seydiler İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı.

2002-2006 yılları arası uzun dönem Amerika Birleşik Devletleri –New York Din Hizmetleri Ataşeliği emrinde, Queens – Sunnyside “Turkish Islamic Cultural Center”da görev yaptı.

2006 yılı ABD görev dönüşü Sakarya-Merkez Vaizi olarak çalıştı.

2007-2009 yılları arası Antalya-Kaş İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı.

2008 yılında 3 ay Mekke’de umre sorumlusu olarak görev yaptı.

2013 yılında Fransa-Paris Din Hizmetleri Müşavirliği bölgesinde Ramazan irşat görevlisi olarak görev yaptı.

2009-2017 yılları arası İstanbul “İl Müftü Yardımcısı” olarak görev yaptı.

İstanbul İl Müftü yardımcısı iken, İstanbul İl Müftüleri ile birlikte başta Balkan Ülkeleri, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temsilen, iade-i ziyaret, irşat ve sempozyum toplantılarına katıldı.

2009 – 2016 yılları arası dış ilişkilerden sorumlu İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Sabri DEMİR;

*Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı İle yürütülen Uluslararası İlahiyat Programı’nda İstanbul’da okuyan örencilerden sorumlu koordinatör olarak görev aldı.

* Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İstanbul’da düzenlediği Avrasya İslam Şuraları; Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirveleri Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı; Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi ve Uluslararası şura, zirve, sempozyum vb. toplantıların organizasyonlarında görev aldı.

- İstanbul’da bulunan tarihi camilerin;

a) Cami adabına uygun olarak gezilmesi amacıyla Turist ziyaretlerinin düzenlemesi projesi,

b) Sultanahmet Camii pilot bölge örnek uygulama olarak simultane (Arapça ve İngilizce) hutbe çevirisi projesi,

c) Tarihi camilerin yabancı ziyaretçilerine İslam dinin tanıtılması (İngilizce sunumlar ve seminerler) projesi,

e) Yabancı ziyaretçilere ücretsiz hediye edilmek üzere, yabancı dillerde; İslam dinini ve Hz. Peygamberi tanıtıcı broşürler hazırlama  projelerinde görev aldı.

2017-2021 yılları arası Ulanbator Büyükelçiliği “Din Hizmetleri Müşaviri” görevinde bulundu.

2021- Müşavirlik görev dönüşü İstanbul İl Müftülüğü Vaizi olarak çalıştı.

2022 yılı Ocak ayı itibarıyla Lüleburgaz İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.

Evli ve 5 çocuk babası olan Sabri DEMİR iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.