17.10.2017

İl Müftülüğü

: 47568844-902-1424

Konu

: Vekil-Hizmetli Alımı Sınav İlanı.

1710/2017

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

657 Sayılı DMK’nun 86. Maddesine göre; Başkanlığımız taşra teşkilatında görev yapmakta iken İlimiz Pınarhisar İlçe Müftülüğü, Babaeski İlçe Müftülüğü ve Demirköy İlçe Müftülüğünde münhal olan hizmetli kadrolarına ve Tashih-i huruf kursu sebebiyle görevden ayrılan personelin yerine aşağıda bilgileri yazılı kadrolara 07.11.2017 Salı günü saat 09.00’da İl Müftülüğünde sınavla atama yapılacaktır.

Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarına atanabilmek için,

• Başkanlık teşkilatında en az 2 yıl görev yapmış ve halen çalışıyor olmak.
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak,

Vekil İmam-Hatiplik Ve Müeezin-Kayyımlık İçin Müracaat Edenlerin,

1-Hafız olanlar tercih sebebi olabilecektir.

2-İsteklilerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

3-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde yer alan, ilgili hükümler çerçevesinde, 06.02.2014 tarihli ve 28905 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan DİB’nın Yönetmelik Değişikliği uyarınca; İHL veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

4-Geçerli süresi olan Yeterlik Belgesi sahibi olmak (2016) , İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak, DHBT’den Başkanlıkça belirlenen (60) (Altmış ) puanı almış olanlar sınava alınacaktır.

• Müracaatlar 2.11.2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne dilekçe ile kabul edilecek, postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
  • Müracaat dilekçesiyle birlikte öğrenim durumunu bildirir diploma fotokopisi ve Yeterlilik Belgesi verilecektir.

(İMZA)

Mustafa KORKMAZ
                                                                                                                                                          İl Müftüsü V.

S. N

ÜNVANI

SINIF ve DERECESİ

GÖREV YERİ

NEDENİ

Kırklareli Merkez Sultan Reyhani Camii

Ebubekir ECE’nin tashih-i hurufa gitmesi nedeniyle,

Vekil Müezzin-Kayyımlık

Kırklareli Merkez Kadıeminali Çelebi Camii

Emrah AYKUT’un KYK görevlendirilmesi nedeniyle,

D.H.S - 8

Lüleburgaz İlçesi Sakızköy Merkez Camii

Zinnur TURGUT’un tashih-i hurufa gitmesi nedeniyle,

D.H.S - 3

Babaeski İlçesi Nadırlı Köyü Camii

Muhammed KUCAK’ın açığa alınması nedeniyle,

D.H.S - 8

Pınarhisar İlçesi Ataköy Camii

Mehmet HABİBOĞLU’nun tashih-i hurufa gitmesi nedeniyle,

D.H.S - 5

Kofçaz İlçesi Malkoçlar Köyü Camii

Ömer AÇIKGÖZ’ün tashih-i hurufa gitmesi nedeniyle,

Vize İlçesi Sergen Köyü Hayrullah Camii

Cemalettin ASLAN’ın tashih-i hurufa gitmesi nedeniyle,

Pınarhisar İlçe Müftülüğü

Mustafa YEŞEN’in emekli olması nedeniyle.

Babaeski İlçe Müftülüğü

Serdar DEMİRGÖK’ten boşalan münhal kadroya.

Demirköy İlçe Müftülüğü

Ahmet ŞENAY’dan boşalan münhal kadroya.

Karakaş Mahallesi 100. Yıl Caddesi No:23- 39100- KIRKLARELİ                                        Ayrıntılı Bilgi için  irtibat : M.Ali GÖKYAR VHKİ

Tel: (0288) 214 30 94  Faks: (0288) 214 12 93 e-posta: kirklareli@diyanet.gov.tr