16.06.2021

YAZ KUR'AN KURSLARI 5 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur'an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verilecegi; gelecegimizin teminatı olan gözümüzün nuru milyonlarca çocuk ve gencimizin yetişeceği yaz kuran kursları 5 Temmuz'da başlıyor.
2021 yılı yaz Kur'an kursları tek dönem halinde 5 Temmuz- 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılması planlanırken başvurular, 21 Haziran- 11 Temmuz arasında cami, Kur'an kursları veya www.diyanet.gov.tr üzerinden yapılabilcek.
Kayıt ve eğitim şeklinin yaş grubuna göre farklılık gösterdiği kurslar bu yıl yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 4-22 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin başvurabileceği kurslarda 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, kendilerine en yakın cami ve Kur'an Kurslarına veya web üzerinden başvuru yapabilirken bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecek.
10-15 yaş arası öğrenci velileri ise başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirken eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. Yine 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruların web sitesi üzerinden alınacak, eğitimleri ise sadece çevrim içi yapılacak. Ayrıca Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların da velileri başvuru yapabilecek.

Yaz Kur'an Kursu Başvuru İçin Lütfen TIKLAYINIZ