30.05.2020

YENİ İL MÜFTÜMÜZ SAYIN AYDIN YIĞMAN GÖREVE BAŞLADI

Göreve Başlayan İl Müftümüz Sayın Aydın YIĞMAN devir-teslim töreninde şunları söyledi:

"Değerli Misafirler, Basınımızın kıymetli mensupları, değerli mesai arkadaşlarım, öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yüce dinimiz İslâm’a, milletimize ve serhat ilimiz Kırklareli’ne hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e, ehl-i beytine, ashabına salât ve selâm olsun.

Dinimiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız, milletimiz uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm Kırklareli hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.

Mensubu olmakla şeref duyduğum Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 30 yıldır bir nefer olarak yürütmekte olduğum çeşitli görevlerden sonra 08.05.2020 tarihli kararnameyle Kırklareli İl Müftülüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Bu önemli ve mesuliyetli, o derecede şerefi büyük olan göreve şahsımı layık gören, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza ve bize güven duyan herkese en kalbî şükranlarımı arz ederim.

Bu ulvi görevi ifa esnasında bir taraftan cami merkezli irşad hizmetlerinin gelişimini sağlarken diğer taraftan cami dışında, sosyal hayatta, gündelik hayatın her bir alanına dokunmak için gayret göstereceğiz. Din ve irşad hizmetlerini ifa ederken nakli selim, akli selim, kalbi selim ve zevki selim gibi bir gayeyi prensip edineceğiz. Bizim medeniyetimiz bu dört prensibi esas edinmiştir. Bu gayelerin ihmal edilmesi medeniyet birikimimizin ihmali anlamına gelir. Cami eksenli din hizmetinde gayeyi yükseltmek her din gönüllüsünün boynunun borcudur ve biz de bununla sorumluyuz.

İrşat faaliyetleri kapsamında halkımızın sahih dini bilgiye ulaşmasını sağlamak ve bunu temin edecek kanalları açık ve etkin kılmak, bunun yanısıra da gayri sahih bilgi kanallarına karşı da halkımızı uyarmak bir diğer sorumluluğumuzdur. Genç kuşakların dine yönelik ilgi ve sevgisini kuvvetlendirmek, gençlerimizin dini konulardaki soru ve sorunlarına cevap bulmak, bunu yaparken de gençlikle iletişime elverişli bir dili tercih etmek bir diğer amacımızdır. Din gönüllüsü kardeşlerimizin bilgi ve birikimlerini geliştirici programlar düzenlemek, bu çerçevede ilahiyat fakültelerimizde eşgüdüm içerisinde hareket etmek de bir diğer yaklaşım tarzımız olacaktır.

Farklı dünya görüşlerine sahip kitlelere hitap ettiğimizin farkında olarak muhataplarımız arasındaki ittifak noktalarını pekiştirip, ihtilaf noktalarını ademe mahkum etmek ve bu surette milli birlik ve beraberliğimize katkı sunmak da bir diğer gayemiz olacaktır. Dini bir ayrıştırma konusu olarak değil toplumumuzu birleştirici ve bir araya getirici çimento olarak takdim etmek müftülüğümüzün ana gayesi olacaktır. İl müftülüğümüz yapacağı faaliyetlerde ilçe müftülüklerimizle çok üst düzey bir koordinasyon ve işgüdüm içerisinde etkinliklerini gerçekleştirecektir. İdari hususlarda ve yetkim dahilindeki atamalarda adalet ve hakkaniyetten asla ödün vermemek bir diğer hedefimiz olacaktır.

Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Kırklareli Müftülüğü bünyesinde görev ifa eden ve ebediyete irtihal eden din gönüllüsü hocalarımıza yüce Allahtan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve âfiyetler niyaz ediyorum. Başta Kırklareli valimiz sayın Osman BİLGİN bey ve sayın müftümüz Hüseyin Demirtaş olmak üzere tüm Kırklareli hemşerilerimizi, tüm STK temsilcilerimizi, din gönüllüsü mesai arkadaşlarımı hürmet ve muhabbetle selâmlıyorum.