26.05.2020

BAYRAM VE VEDA

" Bir işi bitirdiginde yenisine odaklan. Ve daima Rabbini arzula. " (İnşirah 7-8)

⭕BAYRAM VE VEDA !

✔Degerli Kardeşlerim,

Bizlere aziz dinine hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize minnettarlık duyguları içerisinde hamd ve sena ediyorum.

İnsanlığı hakka, adalete, faziletlere ve temel insanlık değerlerine çağıran Hz. Peygamber (sas) efendimiz başta olmak üzere, tüm elçilere salat ediyorum.

Mübarek Ramazan bayramını idrak ettik. 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan iklimi, zor günler yaşadığımız bu günlerde bize umut, sığınak, dayanak, manevi destek ve soluk oldu. Salgın sebebi ile insanlık adeta sosyal ve kültürel blokaj ve engel atında kaldı.

İnsanlık büyük bir değişim ve dönüşümün eşiğine geldi. Bu zor süreçte, -çok şükür ki-milletimiz devleti ile bütünleşti, vefa grupları ile vefasını gösterdi.

“Her zorluktan sonra kolaylık vardır” (İnşirah,5) ayet-i celilesi bize hep umutlu olmamızı hatırlatıyor.

“Esbaba tevessül, Allah’ a Tevekkül” duygusu içerisinde bu zor süreçten manen kazançlı çıkmayı temenni ediyoruz.. Günahlarımızdan arınmış bir şekilde, nice bayramlara ulaşmayı Rabbim bizlere nasip eylesin.

✔Değerli Kardeşlerim,

Kırklareli vilayetimiz, Rumeli, Trakya ve Balkan coğrafyasının çok özel bir yerinde bulunuyor. Kadim medeniyetimizin ilk eserlerini içinde barındıran tarihi Kırklareli, medeniyet kurucu bir şehir olarak bu güzel coğrafyada arz-ı endam etmektedir.

Bunun canlı şahidi, Osmanlı’nın kuruluşundan seksen yıl sonra bir külliye olarak inşa edilen Hızırbey camii ve Külliyesidir(1380). Diğer taraftan tarihi Vize, Lüleburgaz ve Babaeski ilçeleri bu güzel vilayetin tarihi dokusunu oluşturmaktadır. Kırklareli her anlamda öncü şehir olmaya aday bir potansiyeli barındırmaktadır.

✔Değerli Kardeşlerim,

Bu misyon ve vizyonla baktığımız Kırklareli vilayetimizde, Diyanet hizmetlerini daha etkin ve verimli kılmak için büyük bir gayretin içerisinde olduk. Bu vesile ile 2017-2020 yılları arasında ilimizde yaptığımız hizmet ve projeleri kısaca başlıklarıyla zikretmek isterim.

-Müftülük Hizmet Binaları ( 4 Hizmet Binasının hizmete açılması ve 2 hizmet binasında kapsamlı tadilat)

-Yatılı Kur’an Kursları (3 yatılı Kur’an Kursu: Merkez – Lüleburgaz-Babaeski)

-Cami Projeleri (3 Cami hizmete açıldı , 3 adet devam ediyor, 3 adet planlandı)

-Kardeş Şehir Projesi (Bulgaristan’da bir cami ve iki katlı Kur’an Kursu)

-Değerler Eğitimi Kursları (İlimizde 3 adet olan 4-6 Yaş Grubu sınıfları 62 adet olmuştur)

-Diyanet Gençlik Merkezleri, Aile ve Dini Rehberlik Büroları açılmıştır.

-İrşad ve Din Hizmetlerinde Proje dönemi başlatıldı.

Valiliğimizce ayrıca uygun görülen proje başlıklarımız şunlar oldu :

Dokun Hayata Projesi (Sosyal Açılımlı Din hizmetleri Projesi), Genç Musiki Meclisi Projesi (Üniversite kız ve erkek öğrencilerine yönelik proje), Gençliğe Değer Projesi, Aile Okulu Eğitimi Projesi ve Değerli Nesiller Projesi kurumca yürütülen projelerdir. Paydaşı olduğumuz proje ise Umutlu Yarınlar projesidir.

✔ Degerli Kardeşlerim,

Bu hizmet sürecinde kıymetli Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin beyin kurumumuza destek ve himayeleri ayrı bir başlığı içermektedir.

Bunun yanında ilçe müftülerimiz, kurum personelimiz, hayırsever kardeşlerimiz ve TDV Kırklareli Şube Yönetimine çok teşekkür ediyorum. Faaliyetlerimizi kamuoyuna duyuran yerel ve ulusal basın temsilcilerine de çok teşekkür ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanımız Muhterem Prof.Dr. Ali Erbaş hocamıza, ilimiz milletvekili sayın Selahattin Minsolmaz’a, daha önceki Valilerimiz Sayın Esengül Civelek ve Orhan Çiftçi valilerimize de ayrıca teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

✔Değerli kardeşlerim,

Büyük bir ivme ile hizmetlerimizi ifa ettiğimiz bu süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensibi, Muhterem başkanımızın takdiriyle atama kararnamemiz Kütahya İl Müftülüğüne yapıldı. (9 Mayıs 2020).

Serhad şehir Kırklareli' mizden sonra kuruluş ve kurtuluşun şehri Kütahya ilimizde de takım çalışması ile harika hizmetler yapacağımıza can-ü gönülden inanmaktayım.

Bizler Kırklareli ilimizde hizmetlerimizi Allah’ın rızasını gaye edinerek kullarının maslahatı için yaptık. İyi niyet ve amaçlarımızın, eksikliklerimizi örteceğine inanıyoruz.

Sözlerime Mübarek bayramı yaşadığımız şu günlerde bizleri tanıyan, takip eden tüm kardeşlerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyor ve şu dua ile son veriyorum :

“De ki: ‘Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı ve bir kuvvet ver’. ”(İsra, 80)

Allah’a ısmarladık, hakkınızı helal ediniz.

Vesselam..

25.05.2020

Hüseyin DEMİRTAŞ

İl Müftüsü

Not : 29 Mayıs 2020 Cuma günü resmen ayrılacağım . Ev eşyamızı ise haziran ayı sonunda taşıyacağız.