08.03.2020

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UMRE İÇİN YARIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen umre ödüllü yarışmaya, lisans ve ön lisans düzeyinde öğrenciler katıldı. Eş zamanlı olarak yapılan yarışmada 80 soru cevaplandırıldı.
Kırklareli İl Müftülüğü yarışmanın amacına uygun olarak gerçekleşmesi için hazırlıkları tamamlayarak 40 kişilik ekiple çalıştı.
İl ve ilçe gençlik koordinatörleri, KYK Manevi Danışmanları, vaizler ve daire personelinden oluşan ekibimiz başarılı bir perfonmans sergiledi.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
" Bu sene Baskanlığımız "O'nun Gibi Yaşamak" temalı siyer kitabını yarışma sınavı konusu olarak seçti. Soruların çok başarılı bir şekilde hazırlandığını gördük. Geçen yıla göre hem katılım hem de sınava müracaat olarak %110 bir müracaat artışı oldu. 323 müracaatın olduğu yarışma sonunda kızlar ve erkeklerden birer öğrenci umreye gönderilecek İl Müftülüğü olarak her kategoriden ilk 10' a girenlere ödülümüz olacaktır. Amacımız üniversite öğrencileri ile kitap üzerinden bir bağ kurabilmektir."