14.06.2019

“Ramazan ve İnfak” konulu Resim ve Kompozisyon Yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

YARIŞMALAR SONUÇLANDI..
Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı Ramazan ayı faaliyetler kapsamında uygulamaya konan ve tüm illerde ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Ramazan ve İnfak” konulu Resim ve Kompozisyon yarışmasında Kırklareli birincileri belirlendi.
“Ramazan ve İnfak” konulu yarışma tüm ilçelerde gerçekleştirildi. İlçe birincileri Kırklareli il birinciliği için yarıştı. Yarışmada dereceye giren ilçe birincilerinin eserleri İl merkezindeki Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Buna göre “Ramazan ve İnfak “ konulu Resim Yarışmasında ;
Lüleburgaz ilçesinden Nilsu YILDIZ il birincisi,
İl Merkezinden Cansu BAŞ il ikincisi,
Pehlivanköy İlçesinden Irmak KÖLE il üçüncüsü oldu.

“Ramazan ve İnfak” konulu Kompozisyon yarışmasında ise ;
İl Merkezinden Nazlı NAMLI İl birincisi,
Pehlivanköy İlçesinden Eylül Dicle GÜLLÜ il ikincisi,
Pınarhisar İlçesinden Selinay TEKİN il üçüncüsü oldu.

Yarışmada dereceye giren ortaokul öğrencileri aileleri ile birlikte il müftülüğüne davet edilerek tebrik edildi ve ödülleri verildi.
Birinciler yarım altın ve kitap ödülü , ikinciler ise çeyrek altın ve kitap ödülü ile ödüllendirildi.
Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ramazan vesilesi ile ilk defa bu yıl uygulamaya konan yarışmalar fevkalade güzel bir faaliyet oldu. İlçelerinde birinci olan öğrencilerimiz daha önce ödüllendirilmiş idi. Şimdi ilçelerinde birinci olan eserler tekrar değerlendirilerek il birincileri belirlendi. Hakikaten eserleri çok beğendik.Öğrencilerimizin İnfak kavramı ile ilgili algıları fevkalade idi. Dinimizin temel kavramlarından birisi olan “İnfak” kavramının hem düşünsel hem görsel alanda çocuklarımızın hafızalarında yerleşmesi çok faydalı oldu. Bir velinin bu yarışma vesilesi ile çocuğunun ilk defa duyduğu “infak” kelimesinin manasını araştırdıktan sonra resmini çizmeye başladığını belirtmesini anlamlı buldum. Dini ve milli kavramlarımızı, çocuklarımızın zihin ve gönül dünyalarına yerleştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı , velilerini ve öğretmenlerini bu vesile ile tekrar tebrik ediyorum”