23.03.2019

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE KAHVALTI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" kapsamında yarışmaya katılan öğrencilere hem kahvaltı verildi hem de yarışma hediyeleri takdim edildi.
Kırklareli Müftülüğünce bir kafede gerçekleştirilen buluşmada, Müftü Hüseyin Demirtaş, Şube Müdürü Seyit Ali Aydil, müftülük personeli ve üniversite öğrenciler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde Kırklareli Üniversitesi'nden 62'si kız 120 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci olan kızlar kategorisinde Kırklareli Üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencisi Canan Tartık ile erkekler kategorisinde birinci olan Kırklareli Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğrencisi Osman Tüfekci isimli öğrenciler umre ödülü kazandı.

Yarışmada, dereceye giren diğer öğrencilerin tamamına ise 'Hadislerle İslam' adlı 7 ciltlik eser takdim edildi.
Müftü Demirtaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Her Müslüman'ın dinini bilmesi gerektiğini aktaran Demirtaş, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Hz. Peygamberin insanlık için bir rahmet peygamberi olduğunu belirterek , her müslümanın hem kitabını , hem peygamberini ve hem dini değerlerini iyi bilmesini gerektiğini belirtti.