21.03.2019

Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümünü Anma ve Şehitlerimize Hatim Merasimi Düzenlendi

(18 Mart 2019, Pazartesi)

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konferans salonunda Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü münasebetiyle, Eğitim Birimi ve Kurum Vaizliği tarafından hükümlü ve tutuklulara yönelik program düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen programa saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı.

Açış konuşmasını Kurum Müdürü Sayın Recep ODABAŞ’ın yaptığı törene, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gökhan KAPAĞAN, İl Müftülüğü adına Şube Müdürü Sayın S. Ali AYDİL ve il protokolünden çok sayıda yetkili katıldı. Başsavcı Sayın KAPAĞAN, burada yaptığı konuşmada Çanakkale'de zaferi kazandıran ruhun manevi ruh olduğunu ve aziz milletimizin bu ruhla nice zaferlere imza attığını ifade ederek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. KLÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Mahmut AKKOR ise günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin temelinde iman gücü, sabır ve azmin bulunduğunu söyleyerek, bir Çanakkale erinin, şehadeti öncesinde ailesine yazdığı duygu yüklü mektubunu dinleyicilerle paylaştı.

Çanakkale Şehitleri anısına, şehitlerimizin ruhlarına ithaf edilmek üzere hükümlü ve tutuklularca okunan hatmi şeriflerin duası, Kurum Vaizi M. Emin GÖKTEPE tarafından yapıldı.

Çanakkale Zaferini anlatan şiir, belgesel ve kahramanlık hikayelerine de yer verilen programın sonunda, katılımcılara Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler ikram edildi.

Haber:

M. Emin GÖKTEPE