09.01.2019

MİNİK KALPLER KUR'AN OKUMAYI ÖĞRENDİLER

Kırklareli Müftülüğü 4-6 Yaş Grubu Kurslarına devam eden minikler , dönem sonu yaklaşırken Kur'an-ı Kerimi okumayı öğrenmeye başladılar.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Kırklareli imam-hatip Ortaokulu 4-6 Yaş Grubu öğrencilerinin Kur'an Okumayı sökmeleri nedeni ile düzenlenen programa katıldı.
İmam-Hatip Okulu Salonunda yapılan merasime öğrenci velileri ile misafirler katıldı.
İmam-hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Şimşek yaptığı konuşmada , İl Müftülüğü - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında açılan kurslarımızda çok verimli ve başarılı bir dönemin geçirildiğini belirtti.
Ardından çocukların programına geçildi. Minikler, sıra ile sahnedeki yerlerini aldılar. Kur'an'dan bölümler ve dualar okudular. Ezgiler ve ilahiler söylediler.
Programın son bölümünde İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş bir konuşma yaptı. Müftü Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: " Yetişmekte olan neslimizin hem Allah, hem vatan hem de insan sevgisi ile dolu bir şekilde eğitilmesi ve geleceğe hazırlanması gerekir. Bu kapsamda ilimizde büyük bir çalışmaya imza attık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu güzel işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 40 derslikte 4-6 yaş grubu sınıfımız var. Seneye bu sayının en az iki katına çıkacağına inanıyorum. Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin bey bu konuya çok ayrı bir önem vermektedir. Çocuklarımıza biz sadece din eğitimi vermiyoruz. Çocuklarımıza erken çocukluk döneminde , okul öncesinde neye ihtiyacı var ise el becerilerinden alın da öz bakımlarına varıncaya kadar temel beceriler ve değerler eğitimi verilmektedir. Hocalarımızın çocuk eğitimi konusunda özel sertifikaları mevcuttur. Ayrıca din eğitimi alanında yetkinliğe sahiptir." dedi. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, başarılı çalışmaları nedeni ile Kurs öğreticisi Züleyha Aydın'a teşekkür etti.
Program sonunda İl müftülüğünce çocuklara Kur'an hediye edildi. Okul Müdürlüğünce pasta kesildi, madalyalar takıldı ve çeşitli hediyeler verildi.