14.04.2023

Çocuklar için Ramazan ayrı güzel

Kırklareli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Ahmet Cevdet Paşa Camii içerisinde kurulan iftar sofrasında bir araya gelen çocuklar ramazanın coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen iftar programında çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Eviş ;

Ramazanın Coşkusunu gençlerimizle evlatlarımızla yaşamaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu ramazanda camimizde farklı gruplar halinde öğrencilerimizle oruçlarımızı açıyoruz ardından çocuklarımızla teravih namazını eda ediyoruz’’ dedi.

İftar programına 150’e yakın öğrencinin katıldığını dile getiren Müftü Eviş;

‘‘Burada ki amacımız ramazanın sevincini birlikte yaşamak aynı zamanda çocuklarımıza ramazan bilinci oluşturmak, cami sevgisi kazandırmak, toplu ibadet yapma bilincini aşılamaktır. Bu programın hazırlığında emeği geçen Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenlerine, Cami görevlimiz Hüseyin Turgut’a ve emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ederim’’ dedi.

Çocuklar Camimizin süsüdür diyen Cami görevlisi Hüseyin Turgut;

‘‘Yıl boyu yapmış olduğumuz gençlik çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz. Gençlerle sürekli etkinlikler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu iftar programı ramazanın sonuna kadar her gün farklı gruplar halinde devam edecek. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ dedi.

Programın ardından çocuklar camide hep birlikte akşam namazını ve teravih namazını eda ettiler.