27.07.2021

Vekil İmam Hatip Alım Sınavı

D U Y U R U

İlimiz Babaeski İlçesi Cedid Ali Paşa Camii'nde İmam-Hatip olarak görev yapmakta iken yurt dışı uzun süreli görevlendirme nedeniyle boşalan kadroya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. Maddesine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9, 11 ve 13. maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile açıktan vekil İmam Hatip alımı yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
  3. En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
  4. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.
  5. İmam Hatiplik mani bir engeli bulunmamak.
  6. Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Ek-1 form dilekçe (İl Müftülüğünden temin edilecek.)
  2. 2020 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.
  3. Vesikalık fotoğraf. (1 adet)
  4. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.
  5. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi.
  6. Varsa Hafızlık Belgesi aslı ve fotokopisi.
  7. Askerlik Belgesi
  8. Adli Sicil Kaydı

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
  2. Fax ile başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.
  3. Müracaatlar en geç 10.08.2021 Salı günü saat 17:00’a kadar istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacak, belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir

D- SINAV İŞLEMLERİ

1. Adaylar, 11.08.2021 tarihinde saat 09:00’da T.C kimlik no’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) birisi ile İl Müftülüğünde hazır bulunacaklardır.
  2. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

1. Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün http://kirklareli.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  2. Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  3. Başarılı sayılanlardan en yüksek puan alan adayın müracaat ettiği caminin Vekil İmam-Hatip kadrosuna ataması yapılacaktır.
  4. Puanların eşit olması halinde sıralama 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

F- DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
  2. Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
  3. Bu sınav, sadece aşağıda ilan edilen cami kadroları içindir.

S.N.

Kadro Unvanı

Sınıfı ve Derecesi

Unvanı

Görev Yeri

Kadro Nedeni

Vekil İmam Hatip

D.H.S 1

Vekil İmam Hatip

Cedid Ali Paşa Camii Babaeski

İmam Hatip İbrahim Yaman’ın 15.07.2021 tarihinde yurt dışı uzun süreli göreve gitmesi.

İlk Müracaat tarihi   : 27.07.2021

Son Müracaat tarihi : 10.08.2021