23.08.2022

Konu : Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım Sözlü Sınav İlanı

D U Y U R U

İlgi :

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu.

b) DİB Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık

kadrolarına atanma ve bu kadroların kariyer basamaklarında yükselme Yönetmeliği.

c) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

d) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

e) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 03.11.2014 tarihli ve 94013213.903.6066 sayılı yazısı.

İl Müftülüğümüz ve bağlı İlçe Müftülükleri bünyesinde görev yapmakta iken yurt dışı görevlendirme, sağlık raporu, geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevinden (geçici süreyle) ayrılan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların yerine 2020 yılı DHBT Sınavı sonuçlarına göre açıktan vekâleten atanacakların tespitini ve sıralamasını yapmak üzere ilgi (e) yazı uyarınca mülakat sınavı yapılacaktır.

1. SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

4. Her iki unvan için de en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. Ancak Müezzin Kayyımlık unvanına başvuranlardan hafız olanlar da en az Lise mezunu olmak yeterlidir.

5. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

6. İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

7. Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

8. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Ek-1 form dilekçe (İl Müftülüğünden temin edilecek.) 2- 2020 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.

1. Vesikalık fotoğraf. (1 adet)

2. T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.

3. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi.

4. Varsa Hafızlık Belgesi aslı ve fotokopisi.

7- Askerlik Belgesi 8- Adli Sicil Kaydı

1. BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. 2- Belgegeçer ile başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.

3- Müracaatlar en geç 05.09.2022 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacak, belirtilen tarih ve saatten sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

1. SINAV İŞLEMLERİ

2. Adaylar, 06.09.2022 tarihinde saat 09:00’da T.C kimlik no’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) birisi ile İl Müftülüğünde hazır bulunacaklardır.

3. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

1. SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ

Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün kirklareli.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

1. Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır. Atama yalnız mülakat puanı esas alınarak en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır. Acil ihtiyaç duyulması durumunda güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması tamamlananlar arasından sıra gözetmeksizin atama yapılabilecektir.

2. Başarılı olup aynı puana sahip olanlarda; öğrenim durumu yüksek olana, sonra hafız olana, daha sonra DHBT puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

3. Atama başarılı olduğu unvana (Vekil İmam Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım) göre yapılacaktır. Ancak Vekil Müezzin Kayyım ihtiyacı olduğu halde atanacak müezzin kayyım olmaması durumunda Vekil İmam Hatip sınavında başarılı olanlardan (talep olması ve idarenin de uygun görmesi durumunda) atama yapılabilecektir.

4. DİĞER HUSUSLAR

5. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

6. Sınav ve atama sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

7. Bu sınav, aşağıda ilan edilen kadrolar için olup daha sonraki dönemlerde, yeni yerler için ihtiyaç olması durumunda, bu sınavda başarılı olup da yedek olanlar yeni bir sınav açılana kadar görevlendirilebilecektir.

İlk Müracaat tarihi : 22.08.2022

Son Müracaat tarihi : 05.09.2022

Sınav Tarihi ve Yeri : 06.09.2022 Salı 09:00 / Kırklareli İl Müftülüğü

22.08.2022

Yusuf EVİŞ

İl Müftüsü

• S.N.

Kadro Unvanı

Sınıfı

Görev Yeri

Kadro Nedeni

Süre

Merkez Kırklar Camii

Müezzin Kayyım Cengiz ALKAN’ın 25.08.2022

görevlendirilmesi sonucu boşalacak kadro.

Asıl görevlinin görev suresi 25.02.2023 tarihinde sona erecek olup görev süresi uzatılabilir.

Merkez Karaca İbrahim Mah. Camii

İmam Hatip Serdar SOYTÜRK’ün 25.08.2022