25.03.2021

“On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl”

“On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl” Temalı Resim ve Kompozisyon Yarışması Yapıldı

Pehlivanköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl” temalı resim ve kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Ortaokul öğrencilerinin resim dalında, lise öğrencilerinin ise kompozisyon dalında yeteneklerini sergilediği yarışmada katılımcılar eserlerinde Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı’nı işlediler. İlçe Müftüsü Faruk Uslu’nun başkanlığındaki jüri üyeleri birbirinden güzel 17 eseri değerlendirerek dereceye girenleri tespit etti.

Dereceye girenlere para ödülleri Atatürk Ortaokulunda yapılan programda takdim edildi. Kompozisyon dalında 1. olan İrem ÖNCÜ eserini okudu. Törene İlçe Müftüsü Faruk USLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin AYÇİÇEK, Memursen ve Eğitimsen Kırklareli İl Başkanı Selahattin KARANFİLER, Atatürk Ortaokulu Müdürü Ali YALÇIN, öğrenciler ve velileri katıldı.

Ödül töreninden sonra bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Faruk USLU, bu gibi yarışmaların çocuk ve gençlerimize ulaşmak, onlara dini ve milli değerlerimizi aşılamak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer Projesi”ne de değinen USLU, din hizmetini toplumun her kesimine ulaştırma gayesi çerçevesinde her din görevlisinin en az on gence ulaşmaya ve onlarla iletişim halinde olmaya çalıştığını ifade etti.

Program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Daha sonra ilçemizi Kırklareli il genelinde düzenlenen yarışmada temsil eden ve il üçüncüsü olan Mustafa ÇELİKTÜRK'e ödülü Kaymakamımız Sn. Erdoğan BEYPINAR tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlerin isimleri şöyle:

Resim dalında

1. Mustafa ÇELİKTÜRK (Kırklareli İl Üçüncüsü)

2. Mustafa Kerem ÖNCÜ

3. İremnur ENGİN