23.05.2020

İlçe Müftümüzün Ramazan Bayramı Mesajı

Muhterem Müslümanlar;

İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran, rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayını tamamlayarak Ramazan (Fıtır) Bayramına erişmiş bulunuyoruz. Bu yıl Koronavirüs sebebiyle Ramazan ayımız ve bayramımızın öncekilerden daha farklı olduğu malumunuzdur. Ancak bu durumun ibadetlerimizin yanı sıra sabrımızın da mükâfatını almamıza vesile olacağı da şüphesizdir. Nitekim sevgili Peygamberimiz (salallâhu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Mü’minin durumu gıpta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd 64) Ayrıca Rabbimiz de Kur’an-ı Kerîm’de çok sabreden ve çok şükredenleri övmektedir. (İbrahim, 5; Lokman, 31; Sebe, 19; Şura, 33.) Şimdi biz de bayram vesilesiyle sevinip şükrederken aynı zamanda eskisi gibi bir bayram geçirememenin üzüntüsüne sabrediyoruz.

Değerli Müminler;

Bayramların en vazgeçilmezi şüphesiz akraba ziyaretleridir. Salgın sebebiyle çoğumuzun yerine getiremeyeceği bu ziyaretleri mutlaka telefon, internet gibi teknolojinin imkânlarını kullanarak yapalım. Küskünlükleri bir kenara bırakıp hep birlikte birlik ve beraberlik içinde bir bayram geçirelim.

Bu vesileyle başta siz değerli Pehlivanköylüler olmak üzere tüm İslâm âleminin bayramını tebrik eder; bizleri ümmetçe sağlıklı ve huzurlu günlere kavuşturmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Faruk USLU

Pehlivanköy Müftüsü