11.11.2023

"Ahlatlı Köyü Camii Cuma Namazıyla İbadete Açıldı"

Kırklareli Kofçaz İlçe Müftülüğüne bağlı Ahlatlı Köyü Camii cuma namazı sonrası dualarla ibadete açıldı.

Kırklareli Valiliği, Türkiye Diyanet Vakfı Kırklareli ve Kofçaz Şubeleri ile hayırseverlerin desteğiyle sıfırdan tadilat geçiren camii eski görüntüsünden arındırıldı.

Cuma namazı öncesi cemaate vaaz eden Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, camileri inşa etmenin sürdürülebilir olması için hayırseverlerin desteğinin son derece önemli olduğunu söyledi. Eviş, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için önemine dikkat çekerek, İsrail'in Filistin topraklarında ve Mescid-i Aksa'da yaptığı zulmün yüreklerimize bir karabulut gibi çöktüğünü ifade etti.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, açılışa katılan

vatandaşları cami avlusunda selamlayarak: "Camiler, kamunun ihtiyacını karşılayan ve sahip çıkılması gereken önemli yapılarımızdandır. Bu bakımdan tepeden tırnağa yenilenen camide başta Diyanet İşleri Başkanlığımız çalışanları olmak üzere emeği geçenlere ve bu yapıları sahiplenen hayır sahiplerine teşekkür ederim." dedi.

Bulgaristan sınırına yakın bir bölgede yer alan caminin yenilenme sürecinde öncülük eden Din görevlisi Furkan Karakaya ile köy muhtarı Hilmi Dönmez'e ve Hayırsever Nazmi Uslu'ya başarı belgesi ve plaket takdimi yapıldı.

İl Müftüsü Eviş tarafından yapılan dua ile kurdele kesimi gercekleştirildi. Cami avlusuna günün hatırasına fidan dikildi.

Program teşekkür konuşmaları ve ikramın ardından sona erdi.

Açılışa Kırklareli Valisi Birol Ekici başta olmak üzere Garnizon Komutanı Cemalettin Akyüz, Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kofçaz Kaymakamı Onur Bektaş, Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş, İl Müftü yardımcısı Ramazan Özdemir, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, kurum amirleri, din görevlileri, siyasiler, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.