20.12.2018

Kocayazı Köyünde "Ahde Vefa Geçmişlere Dua" Programları Kapsamında Kahvehane Sohbeti Yapıldı

Kış mevsiminin kendisini derinden hissettirdiği Kırklareli İli Kofçaz İlçesi Kocayazı Köyünde “Ahde Vefa Geçmişlere Dua” programları kapsamında yapılan kahvehane sohbeti Köye ayrı bir sıcaklık kattı.

Kahvehane âdetinin çok yaygın olduğu Bulgaristan’a komşu küçük ve şirin İlçemiz Kofçaz’ın Kocayazı Köyünde Cami dışı programlar kapsamında yapılan program Merkez Cami Müezzini Sinan ALTIOK, Kocayazı Köyü Cami İmam-Hatib Abdullah Kavukçu ve Yaz Kur’an Kurslarında öğrenci olarak başlayıp namaz kılmayı hala devam ettiren ortaokul öğrencisi Arda Kalkan’ın okuduğu aşr-ı şerifler ile başladı.

İlçe Müftümüz Ramazan ÖZDEMİR bir konuşma yaparak “Allah’ın varlığını ve birliğini derinden duymak için her türlü yaratılış harikasının uzaklarda değil en yakınızda rahatlıkla görebileceğimizi örnekleriyle anlattı. Sohbet sonunda geçmişlerimize ve geleceğimize dua yaptı

Kahvenade yapılan programa köy sakinleri büyük bir ilgi ile katılarak tekrarının da faydalı olacağını dile getirdiler.