21.03.2018

Çanakkale zaferi merasimi

Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünü Anma ve Şehitlerimize Hatim Merasimi Düzenlendi
(20 Mart 2018, Salı)
Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konferans salonunda Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü münasebetiyle, Eğitim Birimi ve Kurum Vaizliği tarafından hükümlü ve tutuklulara yönelik program düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen programa saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Açış konuşmasını Kurum Müdürü Sayın Metin SÖNMEZ'in yaptığı törene İl Müftüsü Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ da katıldı. DEMİRTAŞ, burada yaptığı konuşmada Çanakkale'de zaferi kazandıran ruhun manevi ruh olduğunu ve aziz milletimizin bu ruhla nice zaferlere imza attığını ifade etti. Misak-ı Milli'nin kırmızı çizgimiz olduğunu ve bu uğurda her bir vatan evladının bütün varlığını fedaya hazır olduğunu ve olması gerektiğini savundu. Türk bayrağındaki hilal, yıldız ve kırmızı rengin anlamına da işaret eden DEMİRTAŞ, hilalin Allah (c.c.)'ı, yıldızın Hz. Muhammed (a.s.)'i ve Mehmetçiği, kırmızı rengin ise bu kutlu yolda şehadeti simgelediğini belirtti. Hükümlü ve tutuklulara sabır ve metanet dileyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda Çanakkale Zaferini anlatan belgesel ve kahramanlık hikayelerine de yer verilerek, Mehmetçiğin son menüsüne dikkat çekmek amacıyla hazırlanan 'Bir Dilim Ekmek, Bir Kase Hoşaf' adlı slayt eşliğinde katılımcılara üzüm hoşafı ikram edildi.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz için okunan hatimlerin duasını da yapan İl Müftüsü Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ, en çok hatim okuyan bir erkek ve bir bayan hükümlüye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan hediye paketi takdim etti.
Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Metin SÖNMEZ, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve İl Müftülüğü'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ'a ve Sayın Ali Akgün'e hükümlüler tarafından yapılan el emeği/göz nuru birer tablo hediye etti.