13.10.2017

Zhivka Zhelyazkova Müslüman Oldu.

Kırklareli'de yaşayan Bulgaristan uyruklu Zhivka Zhelyazkova, Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Varna'dan Kırklareli'ne gelin gelen Zhelyazkova, Müslüman olmak için İl Müftülüğümüze başvuruda bulundu.

Müftülükteki ihtida töreni Müftü vekilimiz Mustafa Korkmaz'ın Kur'an tilaveti ve İslam hakkında bilgi vermesiyle başladı.

Daha sonra Kelime-i şehadet getiren Zhelyazkova, Müslüman olup "Ayşe" adını aldı.

Müftü Vekilimiz Mustafa Korkmaz'ın ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve temel İslam bilgileri kitabı armağan ettiği Zhelyazkova, kendi isteği ile Müslüman olduğunu söyledi.

Kendini dünyaya yeni gelmiş bir bebek gibi hissettiğini ifade eden Zhelyazkova, Müslümanlığın bütün şartlarını yerine getirmek için çalışacağını belirterek, "Bugün benim için yeni bir başlangıç. Bugün benim için tarihte önemli bir yer olarak her zaman kalacak. Hayatımda yeni bir sayfa açmış oluyorum ve yeni bir hayata başlıyorum. İslamı kendi isteğim, kalben hissettiğim duygularla seçtim. Aynı zamanda benim eşim Müslüman olduğu için Müslüman olmayı tercih ettim." diye konuştu.