14.11.2019

MEVLİD-i NEBİ KONFERANSLARINDA AİLE KONUSU İŞLENİYOR

İlimizde Mevlid-i Nebi Haftası il ve ilçelerde icra edilen konferans programları ile devam ediyor.

Kırklareli' de bu yıl il merkezi, Lüleburgaz, Vize ve Pınarhisar ilçelerinde Prof.Dr. Enver Uysal, Pehlivanköy İlçesinde Doç. Dr Halil İbrahim KUTLAY verirken, Babaeski ilçesinde ise 14 Ekim 2019 Perşembe günü Prof.Dr. Cevdet YILMAZ konferans verecek. Ayrıca Perşembe günü bayanlara yönelik olarak İstanbul Kadıköy Vaizi Ayşenur ÖZKAN tarafından Lüleburgaz ve il merkezinde konferans verilecek.

Kırklareli il merkezindeki konferans programı 11 Kasım Pazartesi günü Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sunuculuğunu imam-hatip Mustafa ÖNALIR' ın yaptığı program, Adem Demircioğlu'nun Kur' an tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş' ın haftanın anlam ve amacı ile ilgili verdiği bilgiden sonra Hızırbey Camii Müezzin Kayyımı Necmettin ÖTÜN'ün okuduğu kaside gönülleri coşturdu.

Gecenin konferans bölümünde Kırklareli' li ilahiyatçı Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Ahlak Felsefesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Enver UYSAL "Hz. Peygamber ve Aile" konulu konferans sundu. Önemli tespitlerin yapıldığı konferans programının sonunda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Prof. Dr. Enver Uysal beye teşekkür plaketi sundu.