10.11.2019

MEVLİD-İ NEBÎ HAFTASI BAŞLADI

İlk Konferans Üsküp Beldesinde.
MEVLİD-İ NEBÎ HAFTASI BAŞLADI..
Mevlidi Nebi haftasının ilk konferans programı İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın Üsküp Belediyesi Kültür Merkezi Salonundaki programla başladı.
Program Şube Müdürü Abdullah MANGIR'ın sunumu ile imam-hatip Behlül Aydos'un Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap selamlama konuşması yaptı. Başkan KASAP, Mevlid-i Nebi programının Üsküp Beldesinden başlaması ve vatandaşların yoğun ilgisi nedeni ile şükran duygularını belirtti.
Hızırbey Camii müezzin kayyımı Necmettin Ötün'ün Yaman Dedenin "gönül hún oldu sevkinden" kaidesini okudu.
Ardından il müftüsü Hüseyin Demirtaş "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferansını verdi.
Müftü Demirtaş konuşmasında Mevlid Kandiline ve Mevlidi Nebi haftasına gösterilen ilgi ve ihtimamın bir vefa ve emge saygı olduğunu belirtti. Hz.Peygamber bir ahlak ve rahmet peygamberidir. Rahmet elçisi Hz.Peygamber efendimiz ve ailesi bu ümmet ve insanlık için 23 sene süren bir mücadele ortaya koymuştur. Bu mücadele büyük bir emeği ifade eder. Bizler bu emeğe mevlid günlerini bir bayram ve Allah'a şükran duygusu içinde kutluyoruz."dedi.
Mevlid Kandilinin bu yılki ana konusu Ailedir. Aile, hakikaten bu milletin son kalesidir. Aile hayatımız üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor.  Aile değerlerimiz yozlaşıyor, bağlar gevşiyor, mahremiyet başta olmak üzere ailede maneviyat azalıyor. Malesef bunun yansıması olarak şiddet, boşanma ve huzursuzluk toplumda yaygınlaşıyor. Aile üzerinde 5.kol faaliyeti sürdürülüyor " dedi.
Müftü Demirtaş çözüm olarak insan yetiştirme modelimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Okul öncesi dönemden başlayarak değerler eğitimine ağırlık vermemiz gerekiyor.
5 temel değer ile mücehhez olmanız ve 3 virüsten uzak olmamız gerekir. Aile terbiyesi almış çocuklar ve Aile terbiyesini verebilmiş eşler, mutlu ve huzurlu toplumun temelini atmış olacaktır. 5 temel değer ve uygulama şunlardır: Sabır, paylaşım, hizmet , incitmemek ve incinmeme eğitimi .Kindarlık yerine sevgi, kibir yerine tevazu ve riya ve göstericilik yerine samimiyet.." dedi.