16.09.2019

HAFIZLIK DİPLOMASINI ALDI.

Diyanet Işleri Başkanlığınca açılan hafızlık tespit imtihanında başarılı olan Muhammed Ali Demirel , başarı belgesini il Müftüsü Hüseyin Demirtaş'tan aldı.
İl Müftülüğü görevlilerinden Hafız Emrah Aykut'un rehberliğinde hafızlığını bitiren Demirel, amacının ilahiyat fakültesine bitirerek din hizmetletinde çalışmak olduğunu belirtti.
Müftü Demirtaş, Kırklareli ilinde hafızlık konusunda bir atılım içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: " İlimizde son üç yılda 3 kişi hafızlık belgesini almıştır. Zira ilimizde yatılı hafızlık yaptıran bir kurs bulunmamakta idi. Ama elhamdülillah şu an itibari ile 3 hafızlık yatılı kuran kursu hizmettedir. İkisini bu yıl açtık.Diğerini de 2018 yılında açmış idik. İnşaallah sayılarının artmasını diliyorum.Hafizımızı tebrik ediyorum."
Not : Diyanet İşleri Başkanlığının yeni diploma konsepti gayet güzel bir tasarıma sahiptir.