13.09.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN HALKIMIZA TEŞEKKÜR.

Daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için arazideyiz.

Kırklareli ilinde son üç yılda Diyanet Hizmetlerini güçlendirmek için yapılan çalışmalardan dolayı İl Müftülüğü tarafından halka teşekkür edildi ve bilgilendirme afişleri hazırlandı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Güzel bir söz vardır: Her türlü hizmet için olmazsa olmaz 4 temel şart vardır: İnsan , mekan , imkan ve zaman..
Kırklarelimizde bu 4 unsur bir araya geldi ve birçok eser ortaya çıktı.
Elhamdülillah, ilimizde ilkler gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor..
Destekleri için başta Valimiz Sayın Osman Bilgin bey olmak üzere değerli hayırseverlere ve arı gibi çalışan müftülerimize ve hocalarımıza ve daire çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Son üç yılda hakikaten özverili çalışmalar ortaya kondu.Daima Hakk'ın izinde ve Halkın Hizmetinde olacağız.. " dedi.
Hizmete açılan mekanlar :
▪︎Yeni açılan 3 adet Yatılı Kuran Kursu : Merkez, Lüleburgaz ve Babaeski.
▪︎Açılan Müftülük Hizmet Binaları: Lüleburgaz, Demirköy, Vize , Pehlivanköy
▪︎Kapsamlı Tadilatlar Yapılan Hizmet Binaları : İl Merkezi , Babaeski Müftülüğü..
▪︎Gençlik Merkezleri : İl Merkezi , Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize Gençlik Merkezleri
▪︎Aile ve Dini Rehberlik Merkezi : İl Merkezi
▪︎Değerler Eğitimi Sınıfları: İl çapında 70 noktada sınıflar
▪︎ İnşa edilen 3 Cami ve devam eden 3 cami projeleri: Merkez, Vize , Babaeski , Demirköy
▪︎Hizmete alınan C grubu 13 adet gündüzlü  Kuran Kursları.
▪︎ TDV tarafından açılan 465 kapasiteli üniversite kız yurdu ve yeni açılacak 150 kapasiteli erkek öğrenci yurdu..
▪︎Engelli , Çocuk, Genç ve kadınlara yönelik Gerçekleştirilen irşad ve aydınlatma faaliyetleri ve eğitim faaliyetleri..
▪︎Kardeş Şehir Projesi kapsamında Bulgaristan Aytos ve Şumnu ilinde yapılan bir cami ve gündüzlü Kur"an Kursu
....