29.12.2021

Onur Berat ÖRER

1987 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Beyoğlu/Kasımpaşa'da, lise eğitimini Sarıyer/İstinye'de tamamladı. Daha sonra İstanbul/Fatih’te dört yıl boyunca klasik arapça eğitimi aldı ve 2012 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Edirne’de İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2014-2017 yılları arasında Kırklareli'nde Cezaevi Vaizliği yaptı. 2017-2020 yılları arasında Konya Selçuk Dînî Yüksek İhtisas Merkezi'nde Temel İslâmî ilimleri tahsil etti. Yüksek lisansını 2019 yılında Edirne Trakya Üniversitesi'nde İslâm Hukuku alanında, "Şa'rânî'nin Mîzânü'l- Kübrâ İsimli Eserindeki İttifak Noktaları" isimli çalışmasıyla tamamlayarak mezun oldu. 2020 Haziran'ında İstanbul/Sarıyer'e İlçe Vaizi olarak atandı. Burada bir yıla yakın görev yaptıktan sonra Erzurum'un Köprüköy ilçesinde bir süre İlçe Müftüsü olarak görev yapan İlçe Müftümüz, 29.12.2021 tarihi itibariyle Kırklareli/Pehlivanköy İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.