21.05.2019

MİNİKLERİN YILSONU PROGRAMI

Babaeski Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursu Yıl Sonu Etkinliği 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü Cumhuriyet İlköğretim Okulu Salonunda yapıldı. Programa öğrenci velileri ve yakınları ile müftülük çalışanları katıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından İlçe Müftüsü Mehmet ŞİMŞEKOĞLU bir konuşma yaparak şunları söyledi.

Kur’an Kursu binası 2 yıl önce restorasyon edilerek hizmete açıldı. Bugün bir katında 2 yetişkin sınıfı, bir katında da 4-6 yaş sınıfı bulunan Kur’an Kursumuzun giriş katı toplantı salonu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca 4 katlı Yatılı Kız Kur’an Kursumuzda geçen yıl faaliyete başlamıştır. Bu yıl 20 ye yakın öğrencimiz hafızlık eğitimine alınacak 20 öğrencide temel eğitim sınıfına alınmak suretiyle yaklaşık 40 öğrenciyle eğitim devam edecektir.

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz 4-6 yaş Kur’an Kursu yılsonu etkinliğinin hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum

Gerek Kur’an Kursu çalışmalarında gerekse bu programda emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz: “ Sizin en hayırlını Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir,” buyurmaktadır. Hz Ali Efendimizde: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum,” buyuruyor. Bu iki söz bize eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildirmektedir.

Bu çocuklarımız Kur’an-ı Kerimi, namaz surelerini, namaz dualarını ve ahlakı değerleri öğrendiler. Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın güvencesi altında eğitim aldılar. Eğitim hayatları için güzel bir başlangıç yaptılar. Allah hepsine zihin açıklığı versin. Daha sonra öğrencilerden Gonca Ebru YILDIRIM ve Elif GÜMRÜKÇÜ Kur’an-ı Kerim okudu. Ayet Sokağı, Ekmek Rondu, Slayt Gösterisi, Peygamberlerin tanıtımı, 32 Farz ilahisi, Esmaul Hüsna, Hz. Hüseyin’in hikâyesi ve Gül efendim Londu öğrenciler tarafından büyük bir başarıyla icra edildi. Ardından namaz sureleri okutuldu. Öğrencilere ve öğreticilere hediye takdiminin ardından program sona erdi.