16.05.2016

Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Bilgi Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve İnfaz Kurumları Genel Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Hükümlü ve Tutuklular Arası Dini Bilgiler Bilgi Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Ödül Töreni Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, İl Müftüsü İsmail BAYRAK ve kurum müdürleri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen programa saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Törende söz alan Kırklareli İl Müftüsü İsmail BAYRAK, Dini Bilgiler Bilgi Yarışmasının kaybedeninin olmadığı bir yarışma olduğunu ifade ederek, Dinimizin hayırda yarışmayı teşvik eden bir din olduğunu belirtti. Bahse konu yarışmanın, Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde gerçekleştiğini ifade ederek, asıl maksadın Peygamberimizi anmaktan ziyade O'nu  anlamak olması gerektiğini vurguladı. Dereceye girsin girmesin bütün katılımcıları tebrik ettiğini söyleyen BAYRAK, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ ise yaptığı konuşmada, amaçlarının okuyan bir toplum oluşturmak olduğunu söyledi. Okuyan toplumun daha bilinçli, bilgili ve kültürlü olacağını belirten Yavuz, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin en önemli ölçütünün kültür seviyesi olduğunu kaydetti. Bundan dolayı bilgi yarışmalarını önemsediklerini ifade ederek, yarışmaya katılan tüm hükümlü ve tutuklular ile yarışmayı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Başsavcı YAVUZ, benzer etkinliklerin süreceğini sözlerine ekledi.

Ardından hükümlülerce, naat dinletisi, 'Anzak'lı Ömer' adlı tiyatro gösterimi ve yine hükümlülerden oluşan ilahi korosunca ilahi dinletisi sunuldu.

Program sonunda bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Kırklareli İl Müftülüğü tarafından il bazında  1. olana 3 adet çeyrek altın, 2. olana 2 adet çeyrek altın, 3. olana 1 adet çeyrek altın, 4.'den 10.'ya kadar dereceye giren her bir yarışmacıya ise birer gram altın hediye edildi. Söz konusu yarışmaya Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi'nden 60 kişi katılmış, ülke genelinde 360 cezaevinden toplam 21.500 kişi başvuruda bulunmuştu.