02.09.2018

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ İLİMİZDE CENAZE PROGRAMINA KATILDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş'ın 87 yaşındaki teyzesi Emine Terzi'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenazeye, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kadri Oğuz, Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı köye gelişte Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , hısımları ve köylü vatandaşlar karşıladı.

Cuma Namazı öncesi Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Davut Avcı Kur’an tilavet etti.İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş vaaz ve irşad faaliyetinde bulundu.

Prof.Dr. Ali Erbaş Cuma Hutbesini irad etti ve ardından Cuma Namazını kıldırdı.
Başkan Ali Erbaş irad ettiği hutbede ölüm gerçeği ve ahiret ahvali ile ilgili konulara değinerek şunları söyledi:
"Ölümü yaratan da odur, hayatı yaratan da odur. Her şey Allah'ın yaratmasıyla olur. Ölüm de Allah'ın yaratmasıdır. Nasıl ki dünyaya getirirken yaratan Allah'tır, dünyadan asıl dünyaya,ebedi dünyaya göçerken yaratan da Allah'tır.O da bir yaratılıştır, 'Bakalım hanginiz dünyada daha güzel amel işliyorsunuz' diye Allah yaratmıştır, hayatı da,ölümü de." ifadelerine yer verdi.
"Dünyada ne yapmışsak iyilik, kötülük, hayır, şer hepsini eller anlatacak, eller konuşacak. 'Ben şunları yaptım, şu güzellikleri yaptım, şu iyilikleri yaptım, şu ibadetleri yaptım' ya da 'Ben şu ibadetleri yapmadım, şu kötülükleri yaptım, şu haramı işledim' diye eller konuşacak, ayaklar da 'Evet ya Rabb'i, evet ya Rabb'i' diye şahitlik edecek." dedi.
Herkesin imtihan dünyasında olduğunu hatırlatan Erbaş, şöyle devam etti:
"Dünyalıklar için bile bu kadar imtihanlara göğüs geren insanlar, ebedi hayatta ulaşacağımız nimetler için bu kadarcık ibadetlere değmez mi? Günde bir saat 5 vakit namaz. Hakkı tavsiye etmek, sabrı tavsiye etmek, iyilikleri tavsiye etmek, insanları iyi olsun diye uğraşmak, elinden ve dilinden, güvende olunan bir insan olmak. Müslüman elinden ve dilinden emin olunan kimsedir. Emin olunmak için de bize destek olsun diye ibadetleri emretmiştir Allah. 'Daha iyi insan olalım' diye namaz kılıyoruz, orucu tutuyoruz, hacca gidiyoruz, zekat veriyoruz. İbadetlerin amacı da budur, 'daha güzel Müslüman olalım' diye. Rabb'imizin bize tabi tuttuğu bu imtihanları kazanalım. İslam böyle bir dindir. Tarlada meyveyi biçeceğiz ki daha sonra kışın yiyelim. Yaz mevsimimizi dünya, kış mevsimimizi de ahiret olarak düşünürseniz, burada ektiklerimizi biçeceğiz ve ahirette nail olacağız. Allah dünyada ahireti dikkate alarak yaşayanlardan eylesin, ölümü dikkate alarak yaşayanlardan eylesin inşallah."

CENAZE NAMAZI

Cuma Namazı çıkışı musallaya geçen Prof. Ali Erbaş, merhume Emine Terzi’nin cenaze namazını kıldırdı. Ardından bir konuşma yaptı. Erbaş konuşmasında merhume Emine Terzinin dindar bir insan olduğunu belirtti , helallik ve hüsn-ü şehadet diledi. Konuşmasında cenazeye katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Cenaze omuzlarda taşınarak Poyralı Köy Mezarlığına götürüldü.
Defin esnasında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da Kur’an tilavetinde bulundu . Başkan Ali Erbaş hocamızın Fatiha ve Bakara suresinin ilk sayfasını okumasının ardından yaptığı dua ile birlikte defin bölümü sona erdi.