18.04.2018

İLK RESMİ NİKAH İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI. Kırklareli İl Müftülüğünde resmi nikah töreni yapıldı. 18 Nisan 2018 tarihinde Kırklareli Müftülüğü Sungurbey Eğiim Merkezi Salonunda akdedilen nikah töreninde Yasemin Gündüz - Ayhan Kökten çifti, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yönettiği merasimle karı-koca ilan edildiler. Kırklareli’nde ilk resmi nikah olması sebebi ile çiftlerin rızası alınarak yerel ve ulusal basının da izlediği nikah töreninde başarılı bir merasim programı ile icra edildi. Din Hizmetleri Şube Müdürü Seyit Ali Aydil’in sunumu ile aşlayan törende çiftler, özel musiki eşliğinde nikah masasında yerlerini aldılar. Ardından nikah akdine geçildi. Müftü Demirtaş yaptığı konuşmada nikah akdi için il müftülüğünü seçen çiftlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada hem medeni evlilik sözleşmesini icra edeceğiz hem de nikah akdi sonrası dua yapacağız “, dedi. Müftü Demirtaş nikah merasimini icra ettikten sonra gençlere şu tavsiyede bulundu : “ Sevgili Gençler; Şu andan itibaren aile birliğiniz kurulmuştur. Evlenmede asıl olan aile birliğinin ömür boyu mutluluk içinde korunmasıdır. Mutluluk karşılıklı sevgi, saygı ve sadakata bağlıdır. İyi günleriniz olduğu kadar, kötü ve sıkıntılı günleriniz de olacak. Size düşen görev birbirinize destek olmanızdır. Şimdiye kadar yüreğiniz ne dediyse onu dinlediniz. Kime işaret ettiyse ona yöneldiniz. Şimdi o iki yürek biz demenin mutluluğunu yaşıyor ve bizlerde buna şahitlik yapıyoruz. Bizim dileğimiz yüreğinizdeki bu sevginin hiç tükenmeden devam etmesidir. Sevginin sabır, sevginin sadakat, sevginin emek olduğunu hiçbir zaman unutmayın diyor ve size ömür boyu mutluluklar dilerken sizi yetiştiren her iki aileyi de kutluyorum. MUTLU OLUN-MUTLU KALIN” , dedi. Müftü Demirtaş , atılan imzaların ardından Evlilik cüzdanını mutlu bir aile hayatı dilekleri ile çiçeği burnunda gelin Yasemin Gündüz’e tevdi ederek şunları söyledi: “Aile hayatı Yüce Allah’ın bize bir lütfudur. Mutlu bir evliliğin cennetten farkı yoktur. Bu nedenle eşleri birbirine sevdirdiği ve aile nimetini bize verdiği için Allah’a şükran borçluyuz. Bu akit ile birlikte tek bir vücut ve kalp haline geldiniz. Seviniz ve sevdiğinizi ifade ediniz. Nikah evlilik bahçesine adım atmaktır. Bu bahçede güller de var, diken de var. Gülün güzelliğini ve kokusunu , dikenin bazen acısını hissedebilirsiniz. Bunu unutmayın ve güllerin dikenleri olduğundan asla şikayet etmeyin aksine dikenlerin gülleri var diye şükredin. O zaman mutluluğu tadacaksınız. Evlilikte başarılı olmanın tek bir sırrı vardır: Haksız olduğunuz zaman sessiz kalacaksınız, haklı olduğunuz zaman da ağzınızı açmayacaksınız.” İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş geline kahve takımı , damada Aile hayatı ile ilgili dini yayın hediye etti. Yapılan duanın ardından program sona erdi.