15.02.2017

Kıvamlı Hizmet için takım çalışması yapacağız.

MERKEZ PERSONELİ İLE İLK TOPLANTI YAPILDI.

Her ay mutad olarak yapılan din görevlileri toplantısı İl Müftümüz Hüseyin Demirtaş’ın iştirakı ile İl Özel İdare Cazibe Merkezi Salonunda yapıldı.

15 Şubat 2017 tarihinde yapılan toplantıya  il merkez ve köylerinde görev yapan Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri  katıldı. İki oturum halinde yapılan toplantıya İl Müftü Yardımcısı Mustafa KORKMAZ , Şube Müdürleri Osman KÜÇÜK , Seyit Ali AYDİL, Ahmet SAİNKAPLAN, İl Murakıbı Harun NAMLI, cami ve Kur’an Kursu personeli katıldı.

Sunuculuğunu Yayla Camii  imam-hatibi  Mustafa ÖNALIR’ın yaptığı program , Karahamza Köyü Camii imam-hatibi Fatih ARIKAPAN’ın Kur’an tilaveti ile başladı.

Ardından İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ aylık gündemi içeren konuşmasını yaptı. Müftü Demirtaş  konuşmasında şunları söyledi:

“ Bugün sizlerin karşısında İl Müftüsü olarak  bulunmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bu hizmette tüm kademelerde görev yapmış bir insan olarak siz değerli hocalarımın hissiyatını yakinen bilmekte ve sizleri sevmekteyim. Diyanet teşkilatında 27 yılımın 21 yılını ilçe müftüsü olarak geçirdim. Bütün çalıştığım yerlerde ciddiyetle ve özveri ile çalıştım. Bu güzel ile atanmaktan dolayı da ayrıca mutluluğum bir kere daha arttı. Zira askerliğimi de bu güzel ilde yaptım. Şimdi sizlerle elele vererek , Dini Mübin-i İslamın kıvamlı bir şekilde önce anlamamız sonrada halkımızla paylaşmamamız gerekiyor.

Kurum olarak okumaya , düşünmeye ve halka inmeye çok değer vereceğiz. Bu sebeple çalışma stilimiz biraz değişmesi gerekiyor. Zira Çalışma Yönetmeliğimiz de değişiklikler oldu. Cami imamı yerine artık semtin ve mahallenin imamıyız  ve önderiyiz. Sosyal-kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm toplum kesimlerine ulaşacağız. Söylem gücümüzü güçlü kılmamız gerekir. Alim-i Mürşid olmamız gerekir. Yani bilen ve insanları iyiye ve güzele yönlendiren imam profiline ihtiyacımız var.

İlimizin merkez ve ilçelerinde kurum personelimizi Stratejik Plan kapsamında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Hedeflerimizi ve stratejilerimizi belirleyip ona göre çalışma yapmamız gerekiyor. Bu sebeple saha araştrması ve tutumları ve problemleri bilmemiz gerekiyor ki çözüm ona göre olsun. Bu sebeple komisyonlar ve bölgeler olarak şeklinde çalışma takımları oluşturup 3’er aylık periyotlar halinde planlama çalışmalarımız olacaktır. Bu kapsamda ilimiz merkezini 7 çalışma bölgesine ayırdık, Kur’an Kursu hocalarımızı da 3 bölgeye ayırmış bulunuyoruz.“ dedi.

İki saat devam eden programın son bölümünde İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ, 2017 yılında Kırklareli’de uygulanacak proje ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Müftü Demirtaş şunlar söyledi: “ İlimizde 2017 yılı içinde 3 proje ve 4 uygulama çalışması yapacağız. Bunlar şunlar olacak:

Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Yönetim Sistemi Uygulama Projesi:

Bu proje ile personelimizi çalışma gruplarına ayırarak 3’er aylık periyotlar halinde planlanacak  programları ile  halkımıza etkin din hizmetleri sunulacak. Bölgesel bazda cami programları , sosyal ve kültürel etkinlikler yapılacaktır.

Namaz Dualarını Anlayalım Uygulaması:

Bu proje ile namazlarda okuduğumuz dua ve surelerin muhtevalarını halkımıza sunumlar halinde anlatarak duaların mana ve maksatlarının anlaşılmasını ve  pekişmesini sağlanması amaçlanmıştır.

Dini Kavramlarımızı Kavrayalım Uygulaması:

Bu proje ile dinimizin temel kavramlarına kıvamlı bir bakış açısı ile bakarak Kıvamlı Din algılamasına olan ihtiyacı karşılanacaktır.

Gençlik Merkezleri Projesi:

Bu proje ile Fütüvvet ahlakına sahip Kıvamlı Gençlik Projesi uygulaması ile İlimiz genelinde Gençlik Merkezleri oluşturulacaktır.

Kardes Şehir Projesi:

Bu proje ile  uygulaması ile Bulgaristan Aytos ve Yenipazar’da bir cami ve Kur’an Kursu Projemizi hayata geçirilecektir.

Huzur Toplantıları Uygulaması:

Değerli halkımızla , Resmi Kurum ve STK temsilcileri ile Huzur Toplantıları yapılacaktır. Halkımızın beklenti ve önerilerini tespit edilecek ve ortak çalışmalar yapılacaktır.

STK Faaliyet Ajandası Projesi:

Bu proje ile ilimizde faaliyet gösteren dini-sosyal teşekküller ile irtibat kurularak STK Platformu oluşturulacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının amaçları doğrultusunda ortak çalışmalar yapılacak  ve ortak internet sitesi kurularak  il genelinde web üzerinden bilgilendirme yapacak ortak   faaliyet ajandası sitesi kurulacaktır.”

Programda Şube Müdürü Osman KÜÇÜK ve Seyit  Ali AYDİL , gündem hakkında diğer konularda bilgi verdiler.

Programın sonunda İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ personelin tebriklerini kabul etti.

Aynı gün öğleden sonra Kur’an Kursu Öğreticileri ile bir toplantı yapıldı.