23.12.2016

2017 YILI HAC MURACATI VE KAYIT SORGULAMA

2017 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR İÇİN

1. 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız ilgili bankalara 20 TL. ön kayıt ücreti yatıracaklardır.
  2. Ön kayıt ücreti yatıran vatandaşlarımızın 28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında kendileri elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek "Oda tercihli hac konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacaklardır.
  3. Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini, (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden) ve özellikle cep telefonu bilgilerini yazmaları önem arz etmektedir.

ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR İÇİN

1. 2016 yılında kuraya katılıp kura sonrasında kesin kayıt hakkı elde edemeyen bütün hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacaktır.
  2. Daha önceki yıllarda uygulanan "Normal ve Müstakil Odalı" konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında "Oda Tercihli hac konaklama" türüne geçilmiştir.
  3. 2016 yılında kuraya katılıp kura sonrasında kesin kayıt hakkı elde edemeyen bütün hacı adaylarının 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında kendileri elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek "Oda tercihli hac konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecekler,
  4. 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.
  5. Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecektir.
  6. Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini, (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden) ve özellikle cep telefonu bilgilerini güncellenmesi önem arz etmektedir.

2017 YILI HAC MÜRACAATI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YILI HAC KAYIT DURUMUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKAYINIZ