22.08.2018

İL MÜFTÜMÜZÜN BAYRAM MESAJI

Bizlere , bayram günlerini ,Yüce Zatına şükrünün yanında insanlara sevgi ile yaklaşmanın bir vesilesi kılan Rabbimize hamd ediyorum.Kutlu Nebisine salat ediyor, mümin kullara selam ediyorum.

Dini Bayramlarımız, Yüce Rabbimizin ademoğluna verdiği iki büyük nimetin toplumsal sevince dönüştüğü günlerdir.

Bu nimetlerden birincisi Fıtır Bayramıdır ki ; Kur’anla buluşan ,bir ay boyunca adeta yemeden içmeden kesilerek ilahi kelamın mesajına odaklanıp bundan nasiplenen ve mümin bir insan olmanın ödül sevincini yaşamaktır. Fıtrat Bayramı (Ramazan Bayramı ) namı ile kutlanan bu bayram, imanlı bir insan patentine sahip olmanın verdiği mutluluğun toplumsal sevince ve bayrama dönüşmesidir.

İkincisi ise Yüce Rabbimizin bizlere bahşettiği nimetlere karşı, bir şükran ifadesi ve minnet duygusunun “hayatımız ve ölümümüz alemlerin Rabbi olan Allah içindir” ilahi beyanı ile itaat ve fedakarlık iradesine dönüştüğü Kurban Bayramıdır.

Yaradana takvayı, yaradılana yakınlaşmayı toplumsal tabiata dönüştüren Kurban Bayramının , insanlığın yaratılış amacı olan tanışma-bilişme ve paylaşmaya vesile olmasını dileyerek,

Değerli vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum.
İyi ki Bayram var..!

Hüseyin DEMİRTAŞ