17.01.2018

HİCAZ YOLCULARI UĞURLANDI

* Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Kırklareli’de kutsal topraklara gidecek umreciler düzenlenen törenle yola çıktılar. Kırklareli İl Müftüsü Uğurlama Töreni’nde yaptığı konuşmada; “Yolculukların en hayırlısı Allah’ın evi Beytullah’a yapılan yolculuktur. Yolcululukların en hayırlısı Medine-i Münevvere’ye, Ravza-i Mütahhara’ya yapılan yolculuktur. Mekke-i Mükerreme’de Allah’ın misafirlerisiniz. Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendinmiz’in (s.a.v) misafirlerisiniz. Rabbim layık olanlardan eylesin. En çok ikram olunanlardan eylesin. Oralarda vakit çabuk geçer en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım. Kutlu beldelere, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) bizlerin de selamlarını götürün” dedi

Kırklareli’de 2018 yılında ilk Umre’ye gidenler 15 Ocak 2018 Pazartesi günü saat 07.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle mukaddes topraklara dualarla uğurlandı.

63 kişilik umre heyetini uğurlama töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. Kutsal Topraklara doğru yola çıkan Umrecilerin yakınları ile gözyaşları arasında vedalaşmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Uğurlama töreninde Umre hakkında kısa bir bilgi veren Kırklareli il Müftüsü Hüseyin Demirtaş; “Umreye gidenler geride bıraktıklarını da temsil ederler. Sizler Kur’an’ın indiği, Efendimizin doğduğu yerlere gideceksiniz. Tavaf yapacaksınız, say yapacaksınız. Bunların hep birer anlamı var. Onun için orada zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin. Manevi hayatınızda milat olsun Umre. Yolculukların en hayırlısı Allah’ın evi Beytullah’a yapılan yolculuktur. Yolcululukların en hayırlısı Medine-i Münevvere’ye, Ravza-i Mütahhara’ya yapılan yolculuktur. Mekke-i Mükerreme’de Allah’ın misafirlerisiniz. Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendinmiz’in (s.a.v.) misafirlerisiniz. Rabbim layık olanlardan eylesin. En çok ikram olunanlardan eylesin. Oralarda vakit çabuk geçer en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım. Kutlu beldelere, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) bizlerin de selamlarını götürün” dedi.

* En küçük umreci

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Kırklareli’de kutsal topraklara gidecek umreciler arasında 4. Sınıfa giden Baran Ayna’da vardı. Üsküp Atatürk İlköğretim Okulu’na giden Baran Ayna Anneannesi ve Dedesiyle Kutsal topraklara gitti. Baran Ayna, Kutsal Topraklara gidecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

* Dualarla uğurlandılar

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı konuşmanın ardından uğurlama töreni Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla devam etti. Daha sonra umreye gidecek olanlar da eşlik ederek ilahiler okundu. İlahilerin okunmasından sonra umreciler yakınlarıyla vedalaşarak yola çıktı. Umreciler 20 gün kutsal topraklarda kalacaklar.