11.05.2017

2017 Hac Semineri Yapıldı.

2017 yılında Hacca gidecek hacı adaylar için 08-10/05/2017 Tarihlerinde İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen 3 günlük hac eğitim semineri yapıldı. . İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ tarafından verilen eğitimlere 39 kişi katıldı. 09.00-13.15 saatleri arasında düzenlenen eğitimlerde; "İbadet bilinci ve Hac eğitimi", "Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci", "Ana hatlarıyla hac ve umre", "Yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık", "Koruyucu sağlık", "Kadınlara özgü konular", "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı", "Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine", konuları işlendi.

Eğitimler İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ 'ın yanı sıra; İl Müftü Yardımcılarımız Mustafa Korkmaz, Adnan BIYIK, Şube Müdürümüz Seyit Ali AYDİL, Sağlık Memuru Özkan ŞEN, KKÖ Nimet KAYNAR,  tarafından verildi.
Bu yıl Kırklareli Merkezden 26 hacı adayı Diyanet ile kutsal topraklara giderken, 13 kişi de özel firmaları tercih etti. Ayrıca İl Genelinde ise 77 Kişi Diyanet ve 58 Kişide Özel Şirket ile toplam 135 Kişi Hacca gidecek.