26.03.2017

Vefatının 57.yılında Mevlid ile anıldı.

Rumeli Anadolu ve Balkanlar İlim ve Eğitim  Vakfı ( Ruba) tarafından Said Nursi Hazretlerinin vefatının 57. Yılı nedeni ile  Hızırbey Camii’nde Özel Mevlid Programı icra edildi. 26 Mart 2017 tarihinde yapılan Mevlid Programına İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş bir konuşma ile katıldı.

Hızırbey Camii’nde yapılan programda Kırklareli Müftülüğü cami görevlileri tarafından  öğle namazı öncesi mevlid programı icra  edildi. Mevlid Programında emekli Selimiye Camii müezzinlerinden Nadi Ersoy da yer aldı.

Mevlid Programından sonra İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile İlim adamı Abdulhamit Oruç birer konuşma yaptılar.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı konuşmada , Üstad Said Nursi’nin alim, mütefekkir ve mücahid bir dava adamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Merhum Üstadımız bir Kur’an hizmetkarı ve iman davasının yaşam biçimi haline getirmiş ve bedel ödemiş yiğit bir mümin ve müslümandır. Din hizmetlerinde akıl ile gönlü buluşturmuş, materyalizme karşı çok büyük bir mücadele vermiştir. Kur’an-ı Azimüşşanın icaz (veciz)  ve i’cazını (mucizliğini) eserlerinde ortaya koymuştur. Hakkikate ayna olmuştur. Üstadın Din-i Mübin-i islamın izzet ve şeref bulması için talebeleri ile birlikte yaptığı hizmetler ülkemizde ve tüm dünyada çok büyük etki yapmış ve iz oluşturmuştur. Din ile irtibatlı olan herkesin üstadın eserlerini okuması gereklidir” dedi.

Araştırmacı-Yazar Abdülhamid Oruç da Üstadın hizmetleri ve islam dünyası için yaptıklarını gündeme getiren veciz bir konuşma yaptı.

Programının sonunda yapılan dua, kılınan öğle namazının ardından vatandaşlara üstadın eserleri dağıtıldı.