21.03.2017

18 Mart Şehitleri için Mevlid Okundu.

18 Mart Şehitleri için Mevlid Programı düzenlendi.

Kırklar Camii’ndeki  mevlide, Vali Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar , Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve kurum müdürleri ve vatandaşlar  katıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş program öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Tarihimizde millet olma bilincimizi tazeleyen zaferler vardır. Bu zaferlerden biri de bugün 102. yılını idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferidir.
Çanakkale bizim varoluş mücadelemizdir.

Çanakkale bizim derin hafızamızdır. Tarih Şuurumuzdur. Çanakkale, özbilinçtir.

Çanakkale Millet olma bilincimizdir.

Çanakkale şehitler meşheridir.Çanakkale , imanın somutlaştığı yerdir.Çanakkale, mananın maddeye galip gediği yerdir.Çanakakle Destandır.Çanakkale; kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, Türkü, Arabı, Kürdü, Boşnak ve Arnavuduyla, Anadolu ve Rumelilisi ile  din kardeşi olmanın ve aynı toprakları paylaşmanın  şuuruna eren ve bir gül bahçesine girercesine canlarını seve seve veren yiğitlerin destanıdır.

O destanı yazan Şehitlerimiz , toprağa kapanmış özgürlük âbideleridir.

O kınalı kuzular sadece şehit düşen bir fert değildir. O, bir fertte barınan bir milletin ruhu,  bir milletin iradesidir.

O  yiğitler ki, yattığı yerden bize diriltici bir nefha, ruh üfler, yaşadığımız topraklar üzerinde bize ebediyet duygusu kazandıran abidelerdir."

Konuşmanın ardından Adnan Zeki Bıyık yönetimindeki koro ve üyeleri tarafından Mevlid-i Şerif, Kaside ve İlahiler okunndu. İmam-hatip Zaim Işık'ın  duası ile program nihayete erdi.

Runmeli TV tarafından çekilen programın yayınlanacağı bildirildi.

Programa Kırklareli halkı cami içi ve cami bahçesindeki yoğun katılım gösterdiği  gözlendi.

Bu güzel program için Kırklareli Müftülüğü Merkez 1 Çalışma Komisyonu Başkan ve üyelerine teşekkür ediyoruz.