16.01.2017

Hizmetli ve Vekil Alım İlanı

KIRKLARELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

657 Sayılı DMK’nun 86 . Maddesine göre; Başkanlığımız taşra teşkilatında görev yapmakta iken askerlik, yurtdışı görevlendirme ve görevden uzaklaştırma (açığa alınma) sebebiyle görevden ayrılan imam-hatip ve müezzin-kayyımların yerine aşağıda bilgileri yazılı kadrolara 09.02.2017 Perşembe günü saat 09.00’da İl Müftülüğünde sınavla atama yapılacaktır.

Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarına atanabilmek için,

• Başkanlık teşkilatında en az 2 yıl görev yapmış olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak,

Vekil İmam-Hatiplik, Müezzin-Kayyımlık İçin Müracaat Edenlerin,

1. Hafız olanlar tercih sebebi olabilecektir.
  2. İsteklilerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde yer alan, ilgili hükümler çerçevesinde, 06.02.2014 tarihli ve 28905 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan DİB’nın Yönetmelik Değişikliği uyarınca; İHL veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,
  4. Geçerli süresi olan Yeterlik Belgesi sahibi olmak, İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak, KPSS’den Başkanlıkça belirlenen (60) (Altmış ) puanı almış olanlar sınava alınacaktır.
  • Müracaatlar 31.01.2017 Salı  günü mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne dilekçe ile kabul edilecek, postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
  • Müracaat dilekçesiyle birlikte öğrenim durumunu bildirir diploma fotokopisi ve Yeterlilik Belgesi verilecektir.

NOT: 50 ve üzeri MBSTS olan din görevlilerinin talepleri halinde 09.02.2017 tarihinde İlimizde iki ay süre ile boş kalan D grubu camilere sınavsız atamaları yapılacaktır.

S. N

ÜNVANI

SINIF ve DERECESİ

GÖREV YERİ

NEDENİ

Vekil İmam-Hatiplik

D.H.S - 1

Lüleburgaz Büyükkarıştıran Kasabası Cağaloğlu Rüstem Paşa Camii

Fahri GÜRKAN’in Yurtdışında görevlendirilmesi nedeniyle,

Vekil İmam-Hatiplik

D.H.S - 1

Lüleburgaz Merkez Dernek Camii

Şemsettin BOSTANCI’nın Yurtdışında görevlendirilmesi nedeniyle,

Hizmetli

Y.H.S – 10

Babaeski İlçe Müftülüğü

Ahmet KIZMAZ’dan boşalan münhal kadroya.

Hizmetli

Y.H.S – 10

Pınarhisar İlçe Müftülüğü

Mustafa YEŞEN’den boşalan münhal kadroya.